Господині на замітку: Польський заварний пиріг Карпатка (відео)

Оригінальний рецепт десерту для вашого столу.

Хочете порадувати себе і близьких незвичайним десертом? Тоді ми готові поділитися з вами дуже оригінальним рецептом смачного і ніжного торта, який точно сподобається всім, передають Патріоти України.

Вам знадобляться такі продукти: молоко (100 мл), вода (100 мл), яйця (4 шт.), борошно (140 г), вершкове масло (80 г), сіль (0.5 ч. л.). Для крему: молоко (600 мл), цукор (160 г), крохмаль (50 г), вершкове масло (200 г), лимонний сік (0.5 лимона), яйця (2 шт.), ванілін (щіпка), цукрова пудра (для прикраси).

Крок 1: Для початку потрібно змішати в зручній ємності воду, молоко, сіль і вершкове масло для тіста. Потім поставити на вогонь і довести до кипіння.

Крок 2: Всипати борошно і заварити тісто до густоти, постійно помішуючи масу.

Крок 3: Зняти з вогню, остудити і додати яйця. Замісити тісто руками.

Крок 4: Застелити форму для випічки пергаментом або змастити маслом і присипати борошном. Викласти половину тіста і акуратно розподілити по всій поверхні. Ложкою зробити на тісті в різних місцях вм'ятини різної форми, так корж вийде симпатичнішим.

Крок 5: Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Точно так само приготувати другий корж.

Крок 6: Тепер потрібно приготувати крем. Для цього слід довести молоко до кипіння, в окремій ємності змішати за допомогою віночка яйце, ванілін, цукор і крохмаль. Влити половину молока і добре перемішати. Потім додати другу половину молока, поставити на повільний вогонь і варити до загустіння. Готовий крем остудити, додати вершкове масло і лимонний сік і збити міксером до отримання пишної маси.

Крок 7: На перший корж викласти весь крем і розподілити його рівномірно. Зверху покласти другий корж, злегка придавлюючи. Відправити торт в холодильник на 6-8 годин, щоб він гарненько просочився. Потім прикрасити цукровою пудрою і подавати до столу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...