Господині на замітку: Полуниця з цукром без варіння - як приготувати на зиму (відео)

Полуниця максимально корисна для серця. Її можна їсти для кишечника (допомагає боротися з запорами) і суглобів, вона покращує шкіру.

Полуниця - одна з найбільш корисних літніх ягід. Вона насичена вітамінами А, В1, В2, В9, С і багатьма іншими. Додатково вона містить мінерали: калій, кальцій, йод, фосфор, магній, цинк, натрій. Калорійність полуниці - від 33 до 41 ккал на 100 грамів. Жирів майже немає - 0.4; білки - 0.8, вуглеводи - 7.5, передають Патріоти України.

Ягодою найкраще ласувати на десерт замість солодощів. Справа в тому, що вона містить багато органічних кислот, які на голодний шлунок можуть викликати роздратування його стінок.

Правильно мити полуницю так: обдавати окропом в друшляку. Якщо ви не хочете їсти теплу ягоду, вже після обробки можна поставити в холодильник.
Багато господарів хочуть заготовити полуницю на зиму, але не всі варять варення та джеми. Тим більше, що суботнім грудневого ранку особливо хочеться поснідати "зі смаком літа". Реалізувати це можна за допомогою полуниці, перетертої в цукрі без варіння. Нижче розповімо і покажемо, як робиться така заготовка.
Полуниця на зиму з цукром без варіння. Покрокова інструкція
  • Беремо 500 грам полуниці.
  • Моєму полуницю, видаляємо плодоніжки.
  • Додаємо в полуницю 500 грам цукру.
  • Перетираємо дерев'яним товкачем, як картопляне пюре. Але не до однорідної каші, а щоб залишалися шматочки ягоди.
  • Ставимо в холодильник на годину, щоб розчинився цукор.
  • Банку пастеризуємо над парою або обробляє окропом. Кришку - теж моєму окропом.
  • Перетерті ягоди засипаємо в банку, але не до країв. Потрібно залишити вгорі місце для 100 грам цукру, який утворює так звану цукрову пробку.
Полуниця без варіння на зиму готова. Ставимо її для зберігання в холодильник і насолоджуємося взимку.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...