Господині на замітку: Пончики в духовці

Покроковий рецепт печених пончиків в шоколадній глазурі.

Якихось 30-40 років тому пончики були улюбленими ласощами дітей, адже в магазинах був дефіцит солодощів, та й вибрати особливо було ні з чого. Тому господині багато випікали в домашніх умовах: пироги, тістечка, торти, солодкі пишні пампушки, передають Патріоти України.

Традиційно їх смажили у фритюрі, тому блюдо корисним не назвеш. У 90-ті роки, з появою на екранах американських фільмів, ми дізналися про Донатс - пампушках з начинкою, які тоннами вживають поліцейські США. І знову пончики отримали популярність, тільки господині стали кмітливішими, і навчилися готувати випічку не у фритюрі, а запікати в духовці. Пончики в духовці не зажарюються, а залишаються світлими, вони виходять пишними і зовсім не жирними.

Сучасні пончики - це дуже м'яке і нереально смачне дріжджове тісто, покрите солодкої глазур'ю. Від цих печених пончиків в духовці просто неможливо відірватися, особливо в якості доповнення до гарячого чаю або міцної кави.

Пропонуємо класичний рецепт пончиків з простих, недорогих інгредієнтів. Процес підготовки тіста для пончиків досить довгий, а ось випікаються пончики всього за 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Молоко 150 мл.
  • Цукор 1,5 ст.
  • Дріжджі сухі 5 г.
  • Борошно 350 г.
  • Сіль щіпка
  • Яйця 2 шт.
  • Ванілін
  • Коньяк ½
  • Масло вершкове 1 ст.л.

Приготування:

  1. Додати в тепле молоко дріжджі, цукор, 1 ст. ложку борошна. Перемішати.
  2. Накрити тісто, дати постояти 15 хвилин.
  3. Збити яйця.
  4. Додати яйця, сіль, ванілін, масло, коньяк і борошно, що залишилося до дріжджової опари.
  5. Вимісити добре тісто, поки воно не почне відходити від стінок посуду.
  6. Накрити тісто рушником, дати вистоятися 1 годину.
  7. Розкачати тісто завтовшки близько 2 см.
  8. Вирізати пончики з дірочкою, укласти на пекарський папір, накрити і дати підійти 15 хвилин.
  9. Випікати 10 хвилин при 160 С.
  10. Посипати цукровою пудрою, прикрасити глазур'ю, шоколадом.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...