Традиційно їх смажили у фритюрі, тому блюдо корисним не назвеш. У 90-ті роки, з появою на екранах американських фільмів, ми дізналися про Донатс - пампушках з начинкою, які тоннами вживають поліцейські США. І знову пончики отримали популярність, тільки господині стали кмітливішими, і навчилися готувати випічку не у фритюрі, а запікати в духовці. Пончики в духовці не зажарюються, а залишаються світлими, вони виходять пишними і зовсім не жирними.
Сучасні пончики - це дуже м'яке і нереально смачне дріжджове тісто, покрите солодкої глазур'ю. Від цих печених пончиків в духовці просто неможливо відірватися, особливо в якості доповнення до гарячого чаю або міцної кави.
Пропонуємо класичний рецепт пончиків з простих, недорогих інгредієнтів. Процес підготовки тіста для пончиків досить довгий, а ось випікаються пончики всього за 10 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування:
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...