Господині на замітку: Простий рецепт десерту з дитинства (відео)

Багато з нас пам'ятають терті пироги з самого дитинства. І це не дивно, адже приготувати таке частування до чаю дуже просто. Також цей рецепт не вимагає великої кількості продуктів.

Такий пиріг можна як просто подати до чаю, так і прикрасити ним святковий стіл або навіть віднести до когось в гості. Адже він не тільки дуже смачний, але ще і виглядає красиво і апетитно, передають Патріоти України.

Ну а головна принада тертого пирога - простота його приготування. Тож почнемо.

Для тертого пирога з ягідної начинкою нам знадобляться такі інгредієнти: маргарин (250 г), цукор (250 г), яйце куряче (1 штука), пшеничне борошно (400 г), гашене сода (половина чайної ложки), сіль (щіпка), ванілін (на кінчику ножа) вишня або інші ягоди (540 г), лимонний сік (1 ч. л.), лікер "Амаретто" (1 ст. л., можна замінити коньяком або іншим міцним ароматним алкоголем), м'ята сушена (1 ч. л.) крохмаль (1 ст. л.).

Крок 1: Яйця збиваємо з сіллю до густої піни.

Крок 2: Акуратно всипати половину цукру, продовжуючи помішувати. Збивати до повного розчинення.

Крок 3: Додати в суміш соду і ванілін, перемішати.

Крок 4: На стіл висипати борошно (300 г) і натерти зверху холодний маргарин.

Крок 5: У центрі борошна зробити невелику ямку, влити в неї яєчну суміш і замісити тісто.

Крок 6: Розділити тісто на дві частини. Прибрати обидві частини в холодильник на 30 хвилин.

Крок 7: Ягоди висипати в розігріту сковороду, додати до них цукор, що залишився і тушкувати близько 15 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 8: Додати в начинку лимонний сік, лікер і м'яту. Перемішати і всипати в суміш крохмаль. Варити до загустіння і дати охолонути.

Крок 9: Одну частину тіста розкачати в лист товщиною близько 0,5 см, покласти лист на деко, змащене маслом і присипане борошном. Викласти начинку, зверху натерти на крупній тертці другу частину тіста.

Крок 10: Відправити пиріг в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів. Дати пирогу охолонути і тільки після цього нарізати на шматочки і подавати до столу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...