Господині на замітку: Пухкі молочні панкейки
Найперші американські млинці європейських переселенців "баннок" були товстими коржами, що більше нагадували пироги і пеклися з вівсяного борошна. Водночас індіанці створювали круглу випічку з кукурудзяного, додаючи горіхи та фрукти.

Сьогодні на святкових заходах у північних штатах американці пригощаються варіацією, яка виникла на перетині цих двох рецептів — "джоннікейками", або інакше пирогами Джона — пишними кругликами з кукурудзяного борошна, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Славу ж "традиційних" американських млинців заслужили пшеничні під назвою "Срібний долар", а також повітряні молочні панкейки. Перші — близько 5-7 см у діаметрі або трохи більше, ніж срібний долар, що був у США до 1979 року. Зазвичай їх подають на сніданок по 10-20 штук, поливаючи кленовим сиропом або джемом. Другі — розміром зі сковороду, на яких їх готують, або близько 10-12 см у діаметрі, пишні та прекрасні, і саме їх герої голлівудських фільмів часто роблять фігурними.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 скл. пшеничного борошна
- 1 ч. л. пекарського порошку
- ½ чайної ложки солі
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 1 скл. молока
- 1 яйце
- 4 ст. л. розтопленого вершкового масла для тіста
- 2-3 ст. л. вершкового масла для смаження
- опціонально — кленовий сироп, вершкове масло, чорниця, мед
Приготування:
- З'єднайте у великому посуді всі сухі інгредієнти — просіяне борошно, сіль, цукрову пудру й пекарський порошок. Перемішайте і зробіть у центрі поглиблення.
- В окремій мисці збовтайте яйце, додайте розтоплене вершкове масло, збийте, влийте молоко і ще раз ретельно перемішайте.
- Яєчно-молочний соус вилийте в центр борошняної суміші і, розмішуючи від центру до країв, зробіть млинцеву заготовку однорідною і гладкою — без грудок. Як правило, в останній дії рекомендується використовувати не віничок, а дерев'яну ложку або лопатку.
- Змастіть шматочком вершкового масла маленьку сковороду і поставте на середній вогонь, не даючи їй перегрітися. Виливайте на неї тісто за допомогою черпака так, щоб вийшли коржі близько 10-12 см у діаметрі. Щойно краї схопляться, а на поверхні з'являться дірочки, перевертайте млинець лопаткою. Звичайно процес смаження одного млинця займає близько 6 хвилин — по 3 хвилини з кожного боку.
- Готові млинці по-американськи укладіть купкою на тарілку, зверху покладіть шматочок вершкового масла і полийте кленовим сиропом, медом або збитими вершками. Також до них можна подати ягідний джем або свіжі ягоди з цукром.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Інші публікації автора
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...