Господині на замітку: Пиріг с джемом
В якості наповнювача можна використовувати будь-яке густе варення, джем або повидло.

Користувачі у мережі пропонують приготувати дуже смачний пиріг з пісочного тіста, яке прямо розсипається у роті, і кисло-солодкого джему, що відтіняє своїм смаком нейтральність тіста, передають
Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:
"Ингредиенты
- 1 стакан — 200 мл
- 2 яйца
- 3 стакана муки
- 200 г маргарина (сливочного масла)
- 1 стакан сахара
- ванилин (по вкусу)
- 1 ч. ложка разрыхлителя
- 500 г джема (густого варенья) — у меня яблочно-малиновый
Приготовление
- Растопить в микроволновой печи маргарин (сливочное масло) и полностью остудить. Можно топить не полностью, чтобы было немного густоватым.
- Добавить сахар и ванилин и хорошо размешать.
- По одному вмешать яйца.
- Муку с разрыхлителем нужно вводить частями, каждый раз хорошо перемешивая. Замесить мягкое податливое тесто и разделить его на две части (одну большую и вторую в половину меньше).
- Меньшую часть завернуть в пленку и положить на час в морозильник.
- Форму для выпечки слегка смазать маслом и вторую часть равномерно распределить по форме, формируя бортики. Пока тесто в морозилке подмерзает, форму с тестом поставить в холодильник.
- Выложить слой джема в форму и равномерно распределить ложкой по всей поверхности.
- Затем достать замороженную часть теста и натереть его на крупной терке, заполняя всю поверхность варенья. Сверху присыпать 1 ч. ложкой сахарного песка для получения более аппетитной и румяной карамельной корочки.
- Поставить форму в предварительно разогретую до 180 градусов духовку на 35-40 минут. Затем можно на 2-3 минуты включить верхний огонь.
Пирог с джемом готов! Можно подавать горячим, а можно остудить. Попробуйте и наслаждайтесь!"
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Інші публікації автора
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...