Господині на замітку: Пиріг с джемом

В якості наповнювача можна використовувати будь-яке густе варення, джем або повидло.

Користувачі у мережі пропонують приготувати дуже смачний пиріг з пісочного тіста, яке прямо розсипається у роті, і кисло-солодкого джему, що відтіняє своїм смаком нейтральність тіста, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Ингредиенты

  • 1 стакан — 200 мл
  • 2 яйца
  • 3 стакана муки
  • 200 г маргарина (сливочного масла)
  • 1 стакан сахара
  • ванилин (по вкусу)
  • 1 ч. ложка разрыхлителя
  • 500 г джема (густого варенья) — у меня яблочно-малиновый
Приготовление
  1. Растопить в микроволновой печи маргарин (сливочное масло) и полностью остудить. Можно топить не полностью, чтобы было немного густоватым.
  2. Добавить сахар и ванилин и хорошо размешать.
  3. По одному вмешать яйца.
  4. Муку с разрыхлителем нужно вводить частями, каждый раз хорошо перемешивая. Замесить мягкое податливое тесто и разделить его на две части (одну большую и вторую в половину меньше).
  5. Меньшую часть завернуть в пленку и положить на час в морозильник.
  6. Форму для выпечки слегка смазать маслом и вторую часть равномерно распределить по форме, формируя бортики. Пока тесто в морозилке подмерзает, форму с тестом поставить в холодильник.
  7. Выложить слой джема в форму и равномерно распределить ложкой по всей поверхности.
  8. Затем достать замороженную часть теста и натереть его на крупной терке, заполняя всю поверхность варенья. Сверху присыпать 1 ч. ложкой сахарного песка для получения более аппетитной и румяной карамельной корочки.
  9. Поставить форму в предварительно разогретую до 180 градусов духовку на 35-40 минут. Затем можно на 2-3 минуты включить верхний огонь.

Пирог с джемом готов! Можно подавать горячим, а можно остудить. Попробуйте и наслаждайтесь!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...