Господині на замітку: Пиріжки з лівером (фото)

Колись пиріжки з лівером користувалися великою популярністю, не в останню чергу, через свою дешевизну.

Рецептом приготування пиріжків з лівером в домашніх умовах діляться користувачі мережі, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

Ингредиенты

  • Мука — 600 г
  • Сахар — 60 г
  • Соль — 0,5 ч. ложки
  • Кефир — 200 мл
  • Молоко — 50 мл
  • Дрожжи — 25 г
  • Маргарин — 75 г
  • Яйца — 2 шт.
  • Растительное масло для жарки

Для начинки:

  • Легкое
  • Лук
  • Соль
  • Специи

Приготовление

Начинка у меня сегодня из вареного легкого с обжаренным репчатым луком. Соль, специи — по вкусу.

Для начала разбудим дрожжи. В теплом молоке разведем дрожжи (для более быстрого эффекта я ставлю стаканчик в миску с горячей водой).

Пока поднимаются дрожжи, в миске смешиваем кефир комнатной температуры, яйца, сахар, ванильный сахар (можно и без него), соль.

Дрожжи уже подошли...

Маргарин необходимо растопить. Можно это сделать на плите в кастрюльке, а можно в микроволновке — на сильной мощности 30 секунд.

Смешиваем все в миске.

Добавляем просеянную муку.

Замешиваем тесто, оно должно быть не очень крутое и отлипать от рук.

Убираем тесто в теплое место на час-полтора.

Ну вот, тесто поднялось. Выкладываем его на припудренный мукой стол.

Делим на небольшие шарики и даем еще раз подойти, накрыв полотенцем.

Затем берем кусочек теста и разминаем в прямоугольную лепешку...

… выкладываем равномерно начинку.

Формируем пирожок. Я делаю длинненькие, какими они мне запомнились с тех недавних времен)))

Жарим наши пирожки в раскаленном растительном масле до образования румяной корочки.

С количеством начинки я немножко промахнулась) не хватило... Решила сделать вот такие пончики.

Жарим

Наливаем теплого молочка или чаёк и...

Приглашаю к столу!

Приятного аппетита!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...