Господині на замітку: Рецепт домашнього пирога з чорницею на сметані (відео)

Рецепт швидкий та легкий у приготуванні, ви з легкістю можете готувати пиріг разом із дітьми.

Надзвичайно смачний домашній пиріг з чорницею на сметані сподобається кожному, передають Патріоти України.

Інгредієнти

для пирога:
  • Ванільний цукор 10 г
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 300 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор 7 ст. л.
  • Вершкове масло 150 г
  • Сметана 400 мл
  • Чорниця 300 г
  • Яйце 3 шт.

Рецепт приготування

1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти: борошно, 4 ст. л цукру та розпушувач.

2. Додаємо до борошна вершкове масло та перетираємо його руками в однорідну крихту. Додаємо до тіста 1 яйце кімнатної температури та столову ложку сметани – замішуємо тісто.

3. Круглу форму для випікання змастіть вершковим маслом та викладіть тісто, сформуйте невеликі бортики. Форму з тістом покладіть у холодильник.

4. Для начинки змішайте сметану, решту яєць, ванільний цукор, решту звичайного цукру і половиною крохмалю – перемішайте до однорідності. Решту крохмалю посипте на вимиту та просушену чорницю.

5. Розігрійте духовку до 200 градусів, вийміть форму з тістом та запечіть 5 хвилин. Викладіть ягоди на тісто вилийте готову начинку на деко та випікайте пиріг 40-45 хвилин до готовності при 180 градусах.

6. Готовий пиріг охолодіть, перекладіть на тарілку та подавайте до столу.

Смачного!


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...