Господині на замітку: Рецепти ніжної випічки на молоці

На молоці можна готувати не лише солодощі, а й іншу випічку.

Випічка на молоці – повітряна, ніжна і дуже смачна. Приготувати можна печиво, кекси, пиріжки та пироги. До того ж така випічка може бути не лише солодкою, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Молочні коржики

  • Борошно пшеничне - 420 г
  • Цукор - 200 г
  • Молоко - 100 мл
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Жовток - 1 шт.
  • Вода (або молоко) - 1 ч. л.
  • Цукор - для посипання

Просіяти борошно разом із розпушувачем.

На плиті довести до кипіння молоко з цукром та ванільним цукром.Збити блендером масло. Вмішати яйце. Додати остиглий молочний сироп.

Всипати борошно. Швидко замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку й відправити у холодильник на 1 годину.

Діставши з холодильника, розкачати до товщини 0,6-0,7 см і вирізати круглі коржики діаметром приблизно 9-10 см.

Зверху змастити жовтком із водою або посипати цукром.

Випікати коржики за температури 210°С приблизно 12 хвилин.

Мафіни на молоці

  • Борошно пшеничне - 240 г
  • Молоко - 240 мл
  • Цукор - 150 г
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - дрібка
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло - 60 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Лайм (або лимон) - 1 шт.

Змішати всі сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач, сіль та цедру.

В іншій ємності змішати яйця, молоко, розтоплене вершкове масло і ванільний екстракт. Добре перемішати за допомогою вінчика.

Змішати борошняну і молочну суміші. Перемішати до однорідності.

Отриману суміш залити у формочки для мафінів. Випікати близько 20 хвилин у духовці за температури 180°С. Коли шапки мафінів стануть золотистими – вони готові. Перед подачею до столу можна посипати мафіни цукровою пудрою.

Заливний пиріг на молоці

  • Пшеничне борошно - 2 ст.
  • Курячі грудки - 200 г
  • Молоко - 300 мл
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Твердий сир (гоструватий, з яскраво вираженим смаком) - 100 г
  • Зелень - за смаком
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком

Зелень вимити і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Потім дрібно її нарізати.

Сир натерти його на великій тертці.

Курячі грудинки відварити у підсоленій воді до готовності, дати трохи охолонути й дрібно нарізати поперек м'ясних волокон.

Приготування начинки. Змішати курку, сир і зелень. Трохи присолити за смаком.

Збити міксером молоко, сіль, цукор та яйця до легкого збільшення суміші в об'ємі, тобто до стійких бульбашок.

Додати розпушувач. Частинами ввести борошно, просіюючи його. Перемішати тісто міксером до однорідного стану.

Розігріти духовку до 200°С. Форму змастити олією, вилити в неї половину тіста. Зверху рівним шаром розподілити всю начинку.

Вилити зверху решту тіста, щоб весь пиріг був покритий.

Відправити його в духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить абсолютно сухою – значить пиріг готовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...