Господині на замітку: Шарлотка з яблуками за 30 хвилин (відео)

Простий рецепт улюбленого десерту.

Шарлотка з яблуками або ж просто яблучний пиріг - класика в списку простих домашніх десертів. У багатьох вона асоціюється з дитинством, літом, канікулами у бабусі та затишними посиденьками за чашкою чаю, передають Патріоти України.

Популярний такий пиріг завдяки кільком вагомим якостям: рецепт шарлотки дивно простий, а ось смакові якості дадуть фору більшості сучасних тортів. Готується такий десерт 30-40 хвилин. В крайньому випадку вам доведеться витратити на нього годину. Все це вже зі збором інгредієнтів і миттям посуду. Давайте ж подивимося, що нам знадобиться з продуктів.

Рецепт пирога налічує всього кілька інгредієнтів. Все це без проблем можна відшукати в будь-якому продуктовому магазині:

  • Яблука (1 кг)
  • Яйця курячі (4 шт)
  • Борошно (1 ст)
  • Цукор (1 ст)
  • Сіль (щіпка)
  • Сода (½ ч. ложки)

Готується шарлотка з яблуками в кілька етапів. Давайте ж прослідкуємо:

Етап 1: Збиваємо міксером в будь-якій зручній посудині яйця та цукор. Поступово через сито додаємо борошно. Важливо на цьому етапі вимішати тісто так, щоб мука і кристали цукру повністю розчинилися. У процесі перемішування можна поступово додавати соду та сіль.

Етап 2: Ріжемо яблука на невеликі кубики. Цілком можна нарізати їх соломкою або слайсами. Все залежить від місткості форми, в якій ви плануєте випікати шарлотку.

Етап 3: Змащуємо форму для випічки вершковим маслом або маргарином. В якості альтернативи можна просто вкрити її пергаментом.

Етап 4: Виливаємо частину тіста, рівномірно розподіляємо його по формі і додаємо яблука. Зверху доливаємо залишки тіста.

Етап 5: Розігріваємо плиту до 170 градусів та поміщаємо туди нашу форму. Залишаємо пектися при тій же температурі 25-35 хвилин.

От і все. Діставши пиріг з печі, йому варто дати охолонути кілька хвилин, а далі можна прикрасити на власний смак: цукровою пудрою, шоколадом, тертими горіхами, родзинками та навіть фруктами. Не бійтеся експериментувати, зіпсувати пиріг добавками не так вже й просто.

Дивіться також в якості бонусу корисне відео з рецептом приготування яблучної шарлотки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...