Господині на замітку: Сметанник без випічки

Найсмачніший торт у всьому світі.

Цей смачний сметанник готується без зайвого клопоту і випічки, маси брудного посуду. Смаколик не тільки на свята, а й просто так, коли хочеться побалувати себе смачними і простими десертами, розповідають користувачі мережі, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

Ингредиенты:

  • сахар, 7.5 ст.л;
  • мука, 2.5 ст.л;
  • яйца, 2 шт;
  • сметана жирная, 400 г;
  • печенье песочное. 300 г;
  • масло сливочное, 120 г;
  • молоко, 1 – 2 ст.л;
  • масло сливочное, 100 г;
  • ванилин;

Процесс приготовления

Соединяем в кастрюле сахар с мукой, добавляем яйца и перемешиваем до однородности.

Теперь вливаем сметану – берите качественную и жирную, от нее и зависит вкус тортика.

Перемешиваем, включаем небольшой огонь и варим, перемешивая до густоты. Совет: чтобы масса не пригорела, делайте самый минимальный огонь, перемешивайте.

Доводим до кипения и варим около 2 минут. Консистенция должна быть такой, как пудинг.

Кастрюлю с массой ставим в емкость со льдом или с ледяной водой. Мешаем массу и остужаем, накрываем пленкой и оставляем.

Для основы берем печенье (можно обычное или шоколадное) и измельчаем любым способом в крошку.

Вливаем в крошку растопленное сливочное масло и перемешиваем. Совет: если масса не держит форму, когда вы ее прессуете, тогда добавьте от 1 до 2 ложек молока.

Треть крошки оставляем, остальную часть высыпаем в форму, трамбуем и формируем бортики.

Ставим форму в холодильник на час.

Размягченное сливочное масло (100 г) взбиваем миксером и добавляем ванилин по вкусу, взбиваем.

Заварной крем также взбиваем и соединяем частями с маслом, взбивая миксером.

Выкладываем крем в форму на основу из печенья, обсыпаем крошкой и накрываем пленкой. Ставим в холодильник на 5 часов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...