Господині на замітку: Солоні хрусткі огірки на зиму

Відмовся від в'ялих солінь...

Як приготувати огірки на зиму в банках, щоб вони зберегли свою соковитість, твердість, хрусткість і смак? Читай найкращий рецепт огірків на зиму в банках, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

Рецепт засолювання огірків хрустких: перелік продукті:

  • Огірки - 2 кілограми,
  • Ріпчаста цибуля - 1-2 головки,
  • Часник - 2-3 зубчики,
  • Зонтики кропу - 2-3 штуки,
  • Листя смородини - 5-6 штук,
  • Сіль - 2 столові ложки,
  • Цукор - 1 столова ложка,
  • Оцет столовий - 20 мілілітрів,
  • Горілка - 50 мілілітрів.

Рецепт огірків хрустких на зиму: покрокове приготування

  1. Стерилізація банок - обов'язкова процедура, бо інакше розсіл і огірки поростуть цвіллю. Кришки теж необхідно проварити в окропі, з тією ж метою.
  2. Навіщо огірки перед засолкою потрібно вимочувати? Справа в тому, що їхня шкірка містить багато речовин, які при консервації виділяють гіркоту. Кілька годин у холодній воді позбавлять огірки від неприємного смаку. Вони дійсно вийдуть малосольними, а не гіркими.
  3. Спеції та зелень укладаються на дно банки. Слідом вирушають огірки. Хтось не надає цьому процесу особливої важливості, але саме тут і криється одна хрустка хитрість. Якщо ти щільно виставиш огірки вертикально, їх, звичайно, важче буде підчепити виделкою. Зате вони дійсно хрустітимуть, оскільки збережуть свою тугість.
  4. Залий огірки окропом, почекай 10-15 хвилин, потім злий його і знову постав кип'ятитися. Цього разу в окріп додай цукор і сіль. Як тільки розсіл закипить, влий його в банки, після чого додай туди оцет і - увага - одну невелику чарку горілки. Горілка є другою, "контрольною", хитрістю, яка не дає огіркам ставати в'ялими і надмірно водянистими.
  5. Щоб банки не вибухнули і не поцвіли, відразу після закатування постав їх догори дном, укутавши теплим рушником або ковдрою. Тоді тиск, що знижується у банці, не втягне всередину повітря з мікроорганізмами, а лише притисне кришку ще щільніше до горличка.
  6. Зберігати банки необхідно там, де немає прямих сонячних променів. Бажано, щоб це місце було прохолодним - закуток під батареєю не годиться. До зими огірки гарно просоляться і будуть дійсно чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Та й просто так, у своє задоволення, їх ніхто і ніколи не відмовиться покуштувати.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...