Господині на замітку: Тефтелі по-американськи

В Америці кухарі готують тефтелі (мітболи) в духовці. Щоб страва була соковитою, її заливають томатним соусом.

М'ясне блюдо - тефтелі дуже популярно у багатьох народів. Воно ситне, зовні привабливе і, що важливо, не представляє складності в приготуванні. Тефтелі добре підходять і для повсякденної вечері, і для святкового столу. Їх із задоволенням їдять і дорослі, і діти. У різних країнах його готують по-різному. Цікавий рецепт є і у американців, розповідають користувачі в мережі, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Состав продуктов для приготовления тефтелей:

  • мясо говядина – 1 кг;
  • сыр рикотта – 150 грамм;
  • лук репчатый – 3 шт. небольшие;
  • горчица (дижонская) – 2 стол. ложки;
  • чеснок – 5 зубочков;
  • соль, перец – по вкусу;
  • масло оливковое – 3 стол. ложки.

Для соуса понадобятся следующие продукты:

  • мякоть помидор -1 кг;
  • лук (красный или синий) – 1 шт. луковица;
  • чеснок – 3 зубочка;
  • тимьян – 2 цветочка;
  • базилик – 10 шт. листиков;
  • томатная паста – 1 чайная ложка.

Приготовление тефтелей по-американски

Все ингредиенты тщательно смешиваются с фаршем, который перемалывается из говядины. Мясо лучше выбирать нежирное и не старое. На противень, смазанный оливковым маслом, выкладываются сформированные вручную небольшие шарики из полученной смеси. Духовка должна быть разогрета до 180 °C. Время выпекания приблизительно 20-25 минут.

Соус можно приготовить заранее или пока подрумяниваются в духовом шкафу тефтельки. Лук мелко нарезается и обжаривается. В сковороду добавляется мелко порубленный чеснок, тимьян и томатная паста. Чуть припускается. Сюда же кладётся мякоть помидор. Всё тушится ещё минут 20-30 при постоянном помешивании. В конце тушения из соуса убираем остатки базилика. И надо добавить тимьян. Чтоб соус получился однородным, его желательно хорошенько взбить либо вручную, либо блендером.

Тефтели выкладываются на блюдо (тарелки) и только тогда поливаются соусом."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...