Готується легко, а з'їдається ще швидше...

Суддя шоу "Мастер Шеф" на каналі СТБ Єлизавета Глинська поділилася рецептом простого ягідного пирога. Встигни приготувати, поки на ринку достаток малини, ожини та смородини, передають Патріоти України з посиланням на lady.tochka.net.
"Тертий ягідний пиріг - рецепт з моєї книги "Простіше простого". Запевняю, він вас підкорить! Готується легко, а з'їдається ще швидше. Тому, коли печеться перший пиріг, відразу готуйте другу партію. Він приголомшливий!" - говорить Ліза Глинська.
Інгредієнти (на квадратну форму 20 × 20 см):
Пісочне тісто:
- 150 г вершкового масла;
- 220 г пшеничного борошна;
- 70 г мигдального борошна (або мигдальних пластівців);
- 70 г цукру;
- 50 г яйця (1 шт.);
- 1 г солі.
Ягідна начинка:
- 700 г ягід (малина, чорниця, чорна смородина, ожина, полуниця);
- 100 г цукру;
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- 1/2 ч.л. кориці, бадьяна, порошку кардамону (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно приготувати пісочне тісто. Для цього змішай пшеничне і мигдалеве борошно. Якщо ти вирішиш використовувати пластівці замість мигдального борошна, пробий їх у кавомолці або блендером, щоб вони знаходилися в стані борошна.
- Додай в суміш сіль, цукор і холодне вершкове масло. Розітри до стану крихти, додай яйце і замішай тісто.
- 1/3 тіста обгорніть харчовою плівкою, і постав у морозильну камеру.
- Решту 2/3 розкачай між двома листами пергаменту, товщиною 3-4 мм, і постав на годину в холодильник. Відпочиле тісто уклади в форму.
- З'єднай ягоди з крохмалем, цукром і прянощами, виклади їх у підготовлену форму з тестом. Замість ягід можна взяти персик, абрикос, сливу.
- Поверх ягідної начинки натри на крупній тертці 1/3 тіста, яке лежало в морозилці.
- Постав пиріг випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
- Коли пиріг повністю охолоне, можеш дістати його з форми.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...