Господині на замітку: Тертий ягідний пиріг

Готується легко, а з'їдається ще швидше...

Суддя шоу "Мастер Шеф" на каналі СТБ Єлизавета Глинська поділилася рецептом простого ягідного пирога. Встигни приготувати, поки на ринку достаток малини, ожини та смородини, передають Патріоти України з посиланням на lady.tochka.net.

"Тертий ягідний пиріг - рецепт з моєї книги "Простіше простого". Запевняю, він вас підкорить! Готується легко, а з'їдається ще швидше. Тому, коли печеться перший пиріг, відразу готуйте другу партію. Він приголомшливий!" - говорить Ліза Глинська.

Інгредієнти (на квадратну форму 20 × 20 см):

Пісочне тісто:

  • 150 г вершкового масла;
  • 220 г пшеничного борошна;
  • 70 г мигдального борошна (або мигдальних пластівців);
  • 70 г цукру;
  • 50 г яйця (1 шт.);
  • 1 г солі.

Ягідна начинка:

  • 700 г ягід (малина, чорниця, чорна смородина, ожина, полуниця);
  • 100 г цукру;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1/2 ч.л. кориці, бадьяна, порошку кардамону (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно приготувати пісочне тісто. Для цього змішай пшеничне і мигдалеве борошно. Якщо ти вирішиш використовувати пластівці замість мигдального борошна, пробий їх у кавомолці або блендером, щоб вони знаходилися в стані борошна.
  2. Додай в суміш сіль, цукор і холодне вершкове масло. Розітри до стану крихти, додай яйце і замішай тісто.
  3. 1/3 тіста обгорніть харчовою плівкою, і постав у морозильну камеру.
  4. Решту 2/3 розкачай між двома листами пергаменту, товщиною 3-4 мм, і постав на годину в холодильник. Відпочиле тісто уклади в форму.
  5. З'єднай ягоди з крохмалем, цукром і прянощами, виклади їх у підготовлену форму з тестом. Замість ягід можна взяти персик, абрикос, сливу.
  6. Поверх ягідної начинки натри на крупній тертці 1/3 тіста, яке лежало в морозилці.
  7. Постав пиріг випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
  8. Коли пиріг повністю охолоне, можеш дістати його з форми.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...