Про це у своєму блозі розповідає кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії «Мислити як кухар» Євген Клопотенко, передають Патріоти України.
"Як кулінарний експерт, я впевнений в тому, що задля цього в Україні є всі можливості та інгредієнти. Як українець, я дуже хочу, аби ви почали відкривати для себе осінні смаки саме нашої, української кухні. Повірте, вона цього варта. З настанням прохолодної погоди немає нічого ліпшого за те, аби закритися на кухні, відключити телефон, відкрити рецепт і поринути у світ гастрономічного мистецтва. Не лякайтесь, це доволі просто, і у вас все вийде, гарантую. Цього разу я підготував для вас особливу підбірку рецептів, які зможе приготувати кожен, і кожен зможе відчути насолоду смаку. Отже, менше слів, ось вони.
Кислиця — дуже смачний український суп з копченими реберцями, рецепт якого я дізнався на Закарпатті. Його готували в давнину наші пращури, але потім рецепт був загублений та забутий. Мені здається, прийшов час відродити справжню українську кухню і знайти автентичні рецепти. І я хочу вам в цьому допомогти! Цей оригінальний суп зі сливами і свинячими ребрами чимось схожий на капусняк, але виходить більш наваристим і з легким ароматом диму.
Cкладові:
Покроковий рецепт
1. Зваріть овочевий бульйон з крупних шматків кореня селери (¼ шт.), моркви (1 шт.), часнику (2 зубчики) та цибулі (1 шт.) з додаванням лаврового листа (2 шт.), духмяного перцю (3 горошини) та солі. При цьому селеру, моркву, цибулю та часник не чистіть, але добре вимийте за допомогою щіточки. Спочатку доведіть воду з овочами до кипіння, а потім варіть на маленькому вогні приблизно 30 хвилин.
2. Далі вийміть селеру, моркву, цибулю та часник з бульйону. Вони вже зробили свою роботу.
3. Картоплю (3−4 шт.) очистіть та наріжте невеликим кубиком. Додайте до бульйону.
4. Коли картопля звариться, додайте копчені ребра (300 г) та варіть ще декілька хвилин.
5. Після цього додайте до супу квашену капусту (300 г) разом із розсолом.
6. Сливи (250 г) добре помийте та очистіть від кісточок. Якщо використовуєте морожені сливи, потрібно розморозити їх заздалегідь. Розріжте сливи навпіл та додайте до супу. Варіть кілька хвилин та відставте, щоб суп настоявся. Подавайте кислицю гарячою, прикрасивши зеленню кропу, якщо є бажання.
Буженина, яблуко, конфітюр — дивне поєднання, подумаєте ви. Але насправді це таааак смачно: ніжна свинина, кисло-солодкі яблука, хвойний розмарин, ароматний часник і трохи прянощів. Буженина з яблучним конфітюром — цей експеримент на кухні надихне вас на те, щоб шукати нові смаки, форми, фарби та емоції.
Cкладові:
Покроковий рецепт
1. Свинячу корейку (600 г) помийте і обсушіть паперовими рушниками. Змастіть м’ясо оливковою олією (2 ст. л.), посоліть і поперчіть м’ясо з усіх боків.
2. Зробіть неглибокі надрізи в м’ясі та помістіть туди гілочки розмарину (2−3 гілочки). Або можна просто увіткнути гілочки у м’ясо.
3. Далі начиніть м’ясо зубчиками часнику (2−3 зубчики). Можна закласти часник у складки або зробити невеликі надрізи.
4. Потім полийте м’ясо соком лайма (1 шт.).
5. Зробіть медово-лимонний соус. Для цього змішайте в мисочці сік половини лимона, мед (50 г) і 1 зірочку анісу. Добре перемішайте. Змастіть м’ясо соусом за допомогою кулінарного пензля.
6. Запікайте м’ясо при температурі 180 градусів протягом 30−40 хвилин. Духовку розігрійте попередньо.
7. Поки м’ясо запікається, приготуйте яблучний гарнір. Викладіть у сотейник яблука (200 г), очищені від шкірки і насіння і нарізані невеликими кубиками. Додайте до яблук гілочку розмарину і лавровий лист.
8. Додайте у сотейник воду (100 мл) і цукор (50 г). Варіть конфітюр на середньому вогні приблизно 10−15 хвилин.
9. Дістаньте м’ясо з духовки і викладіть зверху яблука. Подавайте до столу.
Ця страва — одна з перших в моєму житті, яку я взагалі навчився готувати. Сирники готувала моя мама. Це одна з її улюблених страв. Правда, мама не додавала мак. Але я вирішив проекспериментувати і подивитися, що з цього вийде. Мушу зізнатися, вийшло дуже круто. І хоча я вранці сир не їм, тепер буду робити це постійно. Тому що саме цей рецепт — дуже крутий. Хочу, щоб ви теж їли ці божественні сирники і насолоджувалися — ранком, сніданком, та й взагалі життям.
Cкладові:
Покроковий рецепт
1. У мисці змішайте сир з яйцем, маком, цукром і ванільним цукром. Додайте борошно і розпушувач, перемішайте до отримання однорідної маси.
2. Насипте трохи борошна на кухонну дошку. Сформуйте руками невеликі кульки, сплюсніть їх і обваляйте в борошні.
3. Розігрійте пательню з олією і обсмажте сирники з обох боків до золотистої скоринки.
Готувати — це просто!
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...