Господині на замітку: Віденський штрудель з яблуками і сухарями від Євгена Клопотенка

Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти.

Саме таким повинен бути ідеальний штрудель. Таким його готують у Відні в придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно, - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.

"Ви обов'язково повинні скуштувати саме цей штрудель з яблуками - після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що значить справжнє щастя. Так що спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого штруделя в цьому світі.

Інгредієнти:
  • борошно - 250 г
  • сіль - 3 г
  • яйце - 1 шт
  • вода (тепла) - 100 мл
  • олія - 20 мл
Для начинки:
  • яблуко - 400 г
  • цукор - 50 г
  • сік лимона (чверті)
  • вершкове масло - 50 г
  • панірувальні сухарі -100 г
  • родзинки - 50 г
  • ромова есенція - 2 мл
  • кориця - 2 щіпки
Приготування:
Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду і олію. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці і добре вимішуємо. Має вийти м'яке липке тісто. Скачує тісто в кулю, змащуємо олією і залишаємо його в спокої на 20-30 хв. На рушник, присипаний борошном, розгортаємо тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розгортаємо тісто на столі з борошном.
Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднуємо з сумішшю цукру і кориці, додаємо яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста і акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотисто-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.
Готувати - це просто!"
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...