Господині на замітку: Віденський штрудель з яблуками і сухарями від Євгена Клопотенка

Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти.

Саме таким повинен бути ідеальний штрудель. Таким його готують у Відні в придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно, - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.

"Ви обов'язково повинні скуштувати саме цей штрудель з яблуками - після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що значить справжнє щастя. Так що спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого штруделя в цьому світі.

Інгредієнти:
  • борошно - 250 г
  • сіль - 3 г
  • яйце - 1 шт
  • вода (тепла) - 100 мл
  • олія - 20 мл
Для начинки:
  • яблуко - 400 г
  • цукор - 50 г
  • сік лимона (чверті)
  • вершкове масло - 50 г
  • панірувальні сухарі -100 г
  • родзинки - 50 г
  • ромова есенція - 2 мл
  • кориця - 2 щіпки
Приготування:
Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду і олію. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці і добре вимішуємо. Має вийти м'яке липке тісто. Скачує тісто в кулю, змащуємо олією і залишаємо його в спокої на 20-30 хв. На рушник, присипаний борошном, розгортаємо тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розгортаємо тісто на столі з борошном.
Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднуємо з сумішшю цукру і кориці, додаємо яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста і акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотисто-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.
Готувати - це просто!"
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...