Господині на замітку: Віденський штрудель з яблуками і сухарями від Євгена Клопотенка

Крихке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти.

Саме таким повинен бути ідеальний штрудель. Таким його готують у Відні в придворній пекарні замку Шенбрунн. І це божественно, - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.

"Ви обов'язково повинні скуштувати саме цей штрудель з яблуками - після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що значить справжнє щастя. Так що спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого штруделя в цьому світі.

Інгредієнти:
  • борошно - 250 г
  • сіль - 3 г
  • яйце - 1 шт
  • вода (тепла) - 100 мл
  • олія - 20 мл
Для начинки:
  • яблуко - 400 г
  • цукор - 50 г
  • сік лимона (чверті)
  • вершкове масло - 50 г
  • панірувальні сухарі -100 г
  • родзинки - 50 г
  • ромова есенція - 2 мл
  • кориця - 2 щіпки
Приготування:
Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду і олію. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці і добре вимішуємо. Має вийти м'яке липке тісто. Скачує тісто в кулю, змащуємо олією і залишаємо його в спокої на 20-30 хв. На рушник, присипаний борошном, розгортаємо тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розгортаємо тісто на столі з борошном.
Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднуємо з сумішшю цукру і кориці, додаємо яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста і акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотисто-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.
Готувати - це просто!"
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...