Господині на замітку: Вінегрет з козячим сиром від Євгена Клопотенка

Рецептів вінегрету існує безліч.

Популярний ресторатор, шеф-кухар і блогер Євген Клопотенко вирішив трішечки видозмінити рецепт класичного вінегрету. Про це він написав у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Я спробував об'єднати традиційні для цього салату овочі з найніжнішим м'яким козячим сиром. Вийшов просто божественний смак!

Час підготовки - 2 години
Час приготування - 20 хвилин
Інгредієнти:
  • буряк (середня) - 2 шт.
  • морква (невелика) - 2 шт.
  • солоний огірок (невеликий) - 2 шт.
  • червона цибуля - ½ шт.
  • козячий сир (м'який) - 100 г
  • картопля (середня) - 2-3 шт.
  • рослинна олія (ароматна) - 3-4 ст. л.
  • петрушка - 3-4 гілочки
  • сіль і перець - за смаком
Приготування:
1. Буряк (2 шт.) Добре помийте і відваріть до готовності. Але я раджу вам все ж запекти його. Так смак буряка розкриється набагато краще, буде приємнішим і насиченішим. Якщо вирішили запікати, то загорніть буряк у фольгу і зробіть проколи в декількох місцях. Насипте в ємність для запікання товстий шар солі і зверху викладіть буряк у фользі, так буряк запечеться рівномірно. Запікайте буряки за температури 180 градусів 1-1,5 години в залежності від розміру буряка.
2. Моркву (2 шт.) і картоплю (2-3 шт.) теж відваріть або запечіть до готовності. Якщо будете запікати овочі у фользі разом з буряком, то зверніть увагу, що картопля і морква готуються швидше, приблизно 30-40 хвилин. Так що їх потрібно буде дістати з духовки раніше, ніж буряк.
3. Коли овочі будуть готові, дайте їм охолонути, а потім наріжте великими кубиками. Намагайтеся, щоб розмір кубиків був приблизно однаковим, так смак страви буде більш збалансованим.
4. Солоні огірки (2 шт.) Наріжте приблизно такими ж кубиками, як і інші овочі. Червону цибулю (½ шт.) Наріжте тонкими півкільцями.
5. Змішайте в мисці готові інгредієнти, додайте 3-4 ст. л. ароматної рослинної олії, посоліть і поперчіть за смаком і відправте до холодильника на 30 хвилин, щоб вінегрет настоявся.

6. Під час подаваня додайте у вінегрет м'який козячий сир (100 г) і подрібнене листя петрушки (3-4 гілочки). Замість козячого сиру можна використовувати бринзу або зовсім відмовитися від нього, але я все ж рекомендую приготувати саме з ним. Виходить зовсім новий ніжний смак."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...