Рецептів вінегрету існує безліч.

Популярний ресторатор, шеф-кухар і блогер Євген Клопотенко вирішив трішечки видозмінити рецепт класичного вінегрету. Про це він написав у своєму блозі, передають Патріоти України.
"Я спробував об'єднати традиційні для цього салату овочі з найніжнішим м'яким козячим сиром. Вийшов просто божественний смак!
Час підготовки - 2 години
Час приготування - 20 хвилин
Інгредієнти:
- буряк (середня) - 2 шт.
- морква (невелика) - 2 шт.
- солоний огірок (невеликий) - 2 шт.
- червона цибуля - ½ шт.
- козячий сир (м'який) - 100 г
- картопля (середня) - 2-3 шт.
- рослинна олія (ароматна) - 3-4 ст. л.
- петрушка - 3-4 гілочки
- сіль і перець - за смаком
Приготування:
1. Буряк (2 шт.) Добре помийте і відваріть до готовності. Але я раджу вам все ж запекти його. Так смак буряка розкриється набагато краще, буде приємнішим і насиченішим. Якщо вирішили запікати, то загорніть буряк у фольгу і зробіть проколи в декількох місцях. Насипте в ємність для запікання товстий шар солі і зверху викладіть буряк у фользі, так буряк запечеться рівномірно. Запікайте буряки за температури 180 градусів 1-1,5 години в залежності від розміру буряка.
2. Моркву (2 шт.) і картоплю (2-3 шт.) теж відваріть або запечіть до готовності. Якщо будете запікати овочі у фользі разом з буряком, то зверніть увагу, що картопля і морква готуються швидше, приблизно 30-40 хвилин. Так що їх потрібно буде дістати з духовки раніше, ніж буряк.
3. Коли овочі будуть готові, дайте їм охолонути, а потім наріжте великими кубиками. Намагайтеся, щоб розмір кубиків був приблизно однаковим, так смак страви буде більш збалансованим.
4. Солоні огірки (2 шт.) Наріжте приблизно такими ж кубиками, як і інші овочі. Червону цибулю (½ шт.) Наріжте тонкими півкільцями.
5. Змішайте в мисці готові інгредієнти, додайте 3-4 ст. л. ароматної рослинної олії, посоліть і поперчіть за смаком і відправте до холодильника на 30 хвилин, щоб вінегрет настоявся.
6. Під час подаваня додайте у вінегрет м'який козячий сир (100 г) і подрібнене листя петрушки (3-4 гілочки). Замість козячого сиру можна використовувати бринзу або зовсім відмовитися від нього, але я все ж рекомендую приготувати саме з ним. Виходить зовсім новий ніжний смак."
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...