"Гостре питання": Відомий письменник назвав головну відмінність росіян від українців (відео)

Українське суспільство за своїм менталітетом схильне до демократичної анархії запорізьких козаків, тоді як росіяни запрограмовані на обожнювання царя.

Про це в ефірі ObozTV розповів відомий український письменник Андрій Курков, коментуючи ментальні відмінності між українцями і росіянами, передають Патріоти України.

"Українці різних етнічних походжень перейняли від України матрицю соціально-політичної поведінки, яка існувала в 15-16 столітті. Це матриця демократичної анархії козацтва – території, яку можна вважати країною, але яка не мала фіксованих кордонів, власної валюти, розраховувалася між собою сріблом з Польщі, золотом з Туреччини, талерами з Німеччини. Одночасно мала вибори гетьмана, військову юстицію, військові суди тощо", – пояснив Курков.

"Все це протиставляється типовій російській матриці монархії, яка програмує в людині обожнювання царя. А коли від царя втомлюються, росіяни вбивають цього царя і обожнюють наступного", – зазначив він.

За словами письменника, це "індивідуалістична ментальність проти колективної".

Курков також зазначив, що президент РФ Володимир Путін робить все, "щоб росіяни зрозуміли, що він їх батюшка і захисник". "Стільки ворогів у Росії, як зараз показує російське телебачення, ще ніколи не було навіть за часів Радянського Союзу. Це означає, що якщо є ворог, його треба, з одного боку, боятися, остерігатися, а з іншого боку – об'єднуватися навколо царя і захищати батьківщину. Ця схема працює. Раніше "за батьківщину, за Сталіна", тепер "за батьківщину, за Путіна", – заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...