Готуються до "можливого наступу": Росія потроїла військову присутність у Криму, - Washington Examiner

З 2014 до 2018 року Росія збільшила чисельність свого військового контингенту в Криму з 12,5 тисячі до 31,5 тисячі військовослужбовців.

"За даними розвідки, з моменту незаконної анексії Криму в 2014 році Росія збільшила чисельність свого військового контингенту на цьому півострові майже в три рази для підготовки до можливих наступальних операцій проти України", - пише американське видання Washington Examiner, передають Патріоти України.

"Чисельність російського військового контингенту істотно зросла, повідомила зовнішня розвідка Естонії. Безліч військовослужбовців, одиниць бронетанкової техніки, артилерії, літаків і кораблів були перекинуті в цю перш автономну республіку, розташовану на півдні України. «Мета зміцнення російських сил в Криму полягає в тому, щоб розгорнути російські формування і військову техніку для проведення можливих наступальних операцій в глибині території України в разі початку масштабнішою конфронтації і перешкодити прибуттю міжнародної допомоги в цю країну», - йдеться в доповіді «Міжнародна безпека і Естонія »(International Security and Estonia) 2019 року.

З 2014 до 2018 року Росія збільшила чисельність свого військового контингенту в Криму з 12,5 тисячі до 31,5 тисячі військовослужбовців, як відзначають автори доповіді, посилаючись на дані з відкритого сайту InformNapalm. Число бронемашин збільшилася з 92 до 583, а число артилерійських знарядь зросла з 24 до 162. Число літаків збільшилася майже в шість разів, з 22 до 122.

ВМФ Росії теж істотно збільшив свою присутність в Криму: число кораблів зросла з 27 до 78. У Росії довгий час була своя військово-морська база в Криму, і вона завжди вважала її ключовим елементом в захисті її інтересів безпеки в Чорному морі.

Спочатку Росія вторглася до Криму, відправивши туди своїх «зелених чоловічків», проте у міру зростання чисельності російського військового контингенту в цьому регіоні вона стала поводитися більш зухвало.

У листопаді минулого року російські військові і прикордонники відкрили вогонь по трьом українським військовим кораблям, який спробував пройти по Керченській протоці біля берегів Криму, захопивши в полон 24 українських моряків.

У квітні цього року російський військовий літак кілька разів облетів американський військовий корабель «Дональд Кук», наблизившись на небезпечну відстань до цього американському кораблю. Міжнародні спостерігачі зафіксували, як в минулому році цілі колони російських військових і військової техніки окупували схід України, а раніше в цьому році вони виявили там російські системи ведення електронної війни.

Естонія, яка входить до складу НАТО і знаходиться в Прибалтиці, виявилася на передовій російській агресії. Естонські чиновники багато років скаржилися на те, що Росія проводить в їх країні кампанії з поширення пропаганди та дезінформації. Хоча Естонія - досить маленька країна, вона зосередилася на протистоянні російської агресії після того, як в 2007 році вона стала жертвою масштабної кібератаки, коли на час була паралізована робота естонських банків, ЗМІ та урядових агентств.

З моменту анексії Криму в 2014 році США надали Україні військову допомогу на суму в 1,5 мільярда доларів, і Пентагон планує виділити цій країні ще 250 мільйонів доларів на покупку різного військового обладнання і зброї. Тим часом Росія продовжує надавати підтримку сепаратистам на сході України.

Бої між українськими урядовими військами і підтримуваними Росією сепаратистами тривають вже кілька років, незважаючи на оголошене в 2015 році перемир'я. Однак міжнародні спостерігачі повідомляють про зниження інтенсивності сутичок після 21 липня."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...