"Говорят, царь - не настоящий!": "Слуги народу" звернулися до Зеленського з жорсткою вимогою через фактичну легітимізацію терористів "Л/ДНР"

Депутати звернулися до Володимира Зеленського з вимогою надати доручення представникам України в Тристоронній контактній групі та усім переговірникам України повернутися в рамки законодавства України та не допустити реалізації оприлюднених рішень.

Народні депутати от фракції "Слуга народу" опублікували спільну заяву, у якій зазначили неможливість подачі води в окупований Росією Крим, а також створення так званого консультативного органу з ОРДЛО, передають Патріоти України.

Однаковий текст заяви з'явився одразу у кількох нардепів партії. Зокрема ініціативу підтримали Єгор Чернєв, Віталій Безгін, Анастасія Красносільська, Лео Герос, Дмитро Наталуха, Анна Бондар, Микита Потураєв, Іван Юнаков, Богдан Яременко, Вікторія Подгорна, Ігор Василів, Олена Шуляк, Дмитро Чорний, Єлизавета Ясько.

Кількість підписантів від "Слуги народу" на ранок збільшилась до критичної для партії влади кількості.

У заяві зазначається, що ухвалене представниками України в рамках Тристоронньої контактної групи рішення про створення консультативної ради в рамках політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи є неприйнятним.

За словами нардепів, тривогу викликає той факт, що до утворюваної консультативної ради увійдуть на рівних правах представники України та окремих районів Донбасу як сторони консультацій.

У політсилі нагадали, що згідно з положеннями Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" Росія здійснює тимчасову окупацію територій у вищезазначених областях. "Відтак, українське законодавство унеможливлює визнання в будь-якій формі будь-яких органів влади так званих ЛНР, ДНР, ОРДЛО і таке ін. Усі переговори щодо забезпечення прав та інтересів громадян України, а також щодо припинення збройної агресії повинні вестись винятково з Російською Федерацією та її представниками. Легітимність представників так званих ОРДЛО може бути визнана лише в тому разі, якщо вони призначені законними представниками України чи законними органами влади нашої держави", – йдеться у заяві.

Депутати звернулися до Володимира Зеленського з вимогою надати доручення представникам України в Тристоронній контактній групі та усім переговірникам України повернутися в рамки законодавства України та не допустити реалізації оприлюднених рішень. "Також закликаємо президента України Володимира Зеленського зобов'язати делегацію України на переговорах із Російською Федерацією проводити на регулярній основі консультації та інформувати Верховну Раду України щодо підходів та стану переговорів", – наголосили депутати.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...