"Гра у хвилі": "Україна завжди на крок позаду Кремля", - британський полковник про російську паспортизацію на Донбасі

Україна повинна була передбачити, що Путін почне видавати російські паспорти українцям на окупованих Кремлем територіях, але не зробила цього...

Як зауважив британський полковник Глен Грант, який консультував армії багатьох європейських країн, дії Росії можна описати як гру у хвилі, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

"Просто як море: туди-сюди. Але приплив наближається, і щоразу хвилі все ближче", – каже він.

На переконання військового, проблема полягає у тому, що ти не знаєш, якою буде наступна хвиля. "Це може бути Донбас, може бути Азовське море, може бути Одеса, а може бути і щось дипломатичне чи просто дезінформація", – підкреслив Грант.

За його словами, Україна могла передбачити, що складеться така ситуація, оскільки аналогічна історія з паспортами відбувалася з країнами Балтії.

"Уряд повинен передбачити, що Путін так вчинить, і повинен був підгодовувати законодавчу базу чи якусь концепцію, як з цим упоратися. Путін просто грає у гру з Україною, і нині Україна завжди перебуває на один крок позаду. Україна повинна бути на один крок попереду. Ви повинні посилити армію. Дипломатія працює, коли позаду є сильна армія", – наголосив він.

Водночас Грант підкреслив, що Путін використовує кожну можливу нагоду, яка, на його думку, дає йому законні підстави згодом всіх запевнити, що він так захищає своїх громадян на українських територіях. "Якщо він вирішить, що це законно, він це зробить. І без гарантій НАТО це є справжнім викликом для України", – додав полковник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...