Гра за Лігу чемпіонів? Столичне "Динамо" в перерваному через негоду матчі здобуло вольову перемогу над "Зорею" (фото, відео)

Перед грою обидві команди ділили другу сходинку в таблиці УПЛ, маючи по 49 очок.

Київське "Динамо" в центральному матчі 26-го туру чемпіонату України з футболу в Прем'єр-лізі обіграло луганську "Зорю". Зустріч на запорізькому стадіоні "Славутич-Арена" завершилася з рахунком 3:1, передають Патріоти України.

Цей поєдинок був одним із ключових за підсумкове друге місце в турнірній таблиці, яке дасть путівку в 3-й кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів.

Із перших хвилин обидві команди взяли високий темп, не затримуючи м'яч у центральному колі. Поступово ініціатива стала переходити до господарів, які раз по раз організовували небезпечні контратаки на ворота Бущана. Довгі передачі з глибини дозволяли форвардам "Зорі" вриватися на оперативний простір, однак столичний голкіпер легко справлявся з ударами.

У киян виконував соло Цітаішвілі, створюючи небезпеку в штрафному майданчику команди з Луганська. Відмінний шанс мав Шабанов, але не зміг у порожні ворота замкнути передачу з кутового.

Після перерви матч був перерваний і поновився з пристойним запізненням. Головний арбітр Микола Балакін 20 хвилин чекав, поки над "Славутич-Ареною" пройде сильна гроза з градом.

"Динамо" в перерваному матчі здобуло вольову перемогу над "Зорею"

Початок другого тайму став жахливим для "Динамо". На 54-й хвилині Шабанов у власному штрафному майданчику порушив правило, не встигнувши за Тимчиком, і Юрченко чітко реалізував пенальті.

"Зоря" діяла високим пресингом, змушуючи гравців "Динамо" обрізатися і робити помилки. Луганчанам вдавався пас за спину, де швидкий Громов загострював ситуацію.

На 58-й хвилині Юрченко мав робити рахунок 2:0, після невдалого виносу Бущана, але удар по порожніх воротах прийняла на себе поперечина.

"Динамо" відповіло небезпечною атакою – сейв Махардзе врятував "Зорю" від голу. Поступово гості відійшли до своїх воріт, один за одним гасячи пожежі біля воріт. Вихід на поле Вербича явно оживив в атаці київську команду.

Підопічні Скрипника не справлялися зі столичними форвардами, і з інтервалом у 5 хвилин пропустили два голи від Буяльського i де Пени.

Ефектну крапку чудовим ударом зі штрафного поставив Циганков – 3:1.

"Зоря" – "Динамо" 1:3 (0:0, 1:3)

Голи: 1:0 – 54, пенальті Юрченко, 1:1 – 71 Буяльський, 1:2 – 75 де Пена, 1:3 – 90 Циганков.

Зоря – Махарадзе, Іванисеня (Цвек, 79), Тимчик, Абу-Ханна, Кочергін, Юрченко (Луньов, 84), Громов, Хомченовський, Кабаєв, Чеберко, Михайличенко.

Динамо – Бущан, Миколенко, Шабанов, Кендзьора, Попов, Сидорчук (Кадірі, 84), Андрієвський (де Пена, 61), Шепелев, Цітаішвілі (Циганков, 61), Буяльський (Шапаренко, 90), Русин (Вербич, 61).

Попередження: Кендзьора (30), Михайличенко (70), Попов (77), Абу-Ханна (90), Чеберко (90).

Вилучення: Цвек (84).

Турнірна таблиця УПЛ на 13.06

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...