Гряде новий конфлікт Туреччини і РФ: Ердоган "підставив" Путіна правдою про ПВК "Вагнер"

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган публічно підтвердив існування таємної російської приватної військової компанії "Вагнер", яка брала активну участь у війнах на Донбасі, в Сирії, а тепер ще й в Лівії.

Увагу на заяву Ердогана по "Вагнеру" звернув у Facebook російський блогер Ель Мюрид, передають Патріоти України.
10 грудня Ердоган сильно підставив Кремль. Він підтвердив інформацію про російську ПВК, існування якої суперечить російським законам і люто заперечується Кремль.
"Ви знаєте, що у Росії є компанія "Вагнер". Росія відправила до Лівії ці сили безпеки", - заявив лідер Туреччини. Він цим підтвердив, що "Вагнер" орудує в конфліктах по всьому світу в інтересах Кремля і за його наказом.
По всій видимості, активність російської ПВК в Лівії Анкара порахувала загрозою. Ердоган зробив застереження владі РФ: "Якщо Лівія попросить у нас військову підтримку (тим більше після підписання угоди про військове співробітництво), тоді і ми точно так же відправимо своїх людей".
Мюрид зазначив, що в лівійському конфлікті Туреччина виступає на стороні офіційного уряду, тобто є "прямим військовим супротивником Росії, яка підтримує протилежну сторону - генерала-терориста Халіфа Хафтара". Роль РФ, втім, не варто переоцінювати, зазначив експерт.
"Росія в цьому конфлікті - простий підручний у напівдиких арабських шейхів, що дуже наочно демонструє глибину падіння російської зовнішньої політики. Бути на підхваті у дикунів-тубільців - до такого не опускалося, напевно, жодне керівництво Росії за всю її історію", - написав Мюрид.
На його думку, Ердоган знаходиться в сильному роздратуванні через "патову ситуацію" з Лівією і тому зірвався на Кремлі. "Участь Росії в лівійській війні і викликає роздратування Ердогана - чим більше учасників, тим складніше загальна конфігурація конфлікту, тим складніше прийти до якогось спільного знаменника. Та й резонне питання - що робить напівжива Росія в Лівії - теж постає. Ви б свої проблеми вирішували, хлопці, і не заважали іншим", - пояснив Мюрид.

Він упевнений, що слова Ердогана - пряма загроза Кремлю з вимогою забрати з Лівії своїх "вагнерівців". В іншому випадку доля останніх буде сумною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...