"Грошей на ангари немає": Винищувачі ЗСУ через негоду вкрилися льодом (фото)

У командуванні авіацією сподіваються, що громадський резонанс допоможе привернути увагу влади до цієї та інших проблем сектора.

Літаки тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ, які знаходяться на бойовому чергуванні, вкрилися льодом через негоду. Про це повідомляє ресурс MilitaryAviation.in.UA в Facebook, передають Патріоти України.

На фото показаний винищувач МіГ-29, який повністю обледенів. Товстим шаром льоду вкрилися навіть ракети бойового літака. Ресурс зазначив, що поки генерали сперечаються, скільки придбати або модернізувати літаків, «трудяга МіГарь десь сумує на морозі».«Підходить 2021 рік 21-го століття, а в ПС ЗСУ до сих пір не знають, що таке ангари, що таке «де-айсінг», що таке сучасні спецмашини ... Зате десь на Ширлані у відображенні окулярів поважного полководця ми «попереду планети всієї!», - підкреслили в MilitaryAviation.in.UA.
В Українському мілітарному порталі пишуть, що негода створює проблеми при підготовці чергового літака до вильоту, оскільки льотчикам і персоналу доводиться витрачати час на очистку льоду з поверхонь.Щоб уникнути подібного необхідно будувати ангари на аеродромах базування. При чому існують як довготривалі споруди, так і швидкомонтовані, до яких відносяться різні каркасні конструкції з перекриттям зі стійкого до вологи матеріалу.У Командуванні ПС ЗСУ підтвердили наявність такої проблеми. Вони кажуть, що «льотчики переживають», але вирішити проблему на багатьох аеродромах країни не можуть через брак фінансування: грошей не вистачає не тільки на ангари, але і на рішення найбільш актуальних завдань.

У командуванні авіацією сподіваються, що громадський резонанс допоможе привернути увагу влади до цієї та інших проблем сектора.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...