Гроші до зарплати або речі на зберігання: Що українці несуть у ломбарди

У державному реєстрі фінансових установ налічувалося 373 ломбарди та 6216 їхніх відокремлених підрозділів, станом на кінець вересня 2018 року. Найбільше цих установ у Києві та на Київщині, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Одеській областях.

Золоті прикраси найчастіше здають в ломбарди українці. На другому місці - техніка. Зокрема, мобільні телефони, ноутбуки, планшети. Із прикрас, найбільше приносять каблучок, передають Патріоти України з посиланням на дослідження мережі ломбардів "Скарбниця".

Основні клієнти віком від 26 до 35 років. Пенсіонери рідко звертаються до ломбардів.

Влітку кількість звернень зростає. Перша причина - українці приносять цінні речі на зберігання до ломбарду на час відпустки. Оформляють заставу на невелику суму. Так захищають себе від квартирних крадіжок.

Друга причина - отримують додаткові кошти на відпочинок. Прикраси, малогабаритну техніку викуповують одразу після повернення з відпустки.

Підприємці, отримують кредити під заставу промислової техніки, запчастин і будівельних матеріалів.

Також приносять речі до ломбарду ті, кому не вистачає грошей до зарплати. Потрібна терміново певна сума на лікування, покупку, тощо.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...