Гумор "не зайшов": Зеленський пожартував про смертну кару в Україні

«Гумор» про необхідність страт, тому що «з ними швидше», залишився не зрозумілий британцям, а українці не приховують обурення.​

Останнє інтерв'ю Володимира Зеленського британської The Guardian показало, що президенту не варто відпускати жарти, розмовляючи з іноземними журналістами, передають Патріоти України.
Журналіст The Guardian наводить дослівно фразу Зеленського: «Раз вже ми вибрали демократію, то звичайно, ми не можемо вішати людей ... Хоча ... Іноді дійсно цього хочеш. А знаєте чому? Тому що було б швидше». Уточнення прес-секретаря, що це був жарт, не дуже допомогло згладити враження.
Письменниця Тамара Гориха Зерня називає інтерв'ю «іміджевою катастрофою» для Зеленського: «Зеленський не виглядає милим або смішним. Під кінець тверезомуо читачеві робиться страшно: послухайте, він же маніяк. Неадекватна, некерована людина, якій остаточно знесло дах від посади».
Журналіст Юрій Гудименко запропонував президенту уточнити, що повинно було прискоритися після страт: «Було б швидше - що? Який саме процес був би швидше ... Війна з Росією закінчилася б швидше? Ось тут так, погоджуся, швидше б закінчилася ... Поразкою».
Користувачі в соцмережах сходяться на тому, що є посади, на яких виявляти почуття гумору варто дуже обережно. Більш того, є теми, на які жартувати взагалі не можна. Тому і дивно, що саме в такій темі президент вирішив використовувати «домашню заготовку».У соцмережах вважають, що «жарт» Зеленського прозвучав особливо дико, враховуючи, що українцям уже довелося пережити роки терору. Історія показує, що запущений маховик репресій дуже складно потім зупинити.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...