"Гундяй головного мозку": Патріарх Кирило заявив, що коронавірус послав Бог

Глава РПЦ назвав коронавірус "божественним промислом", який покликаний зруйнувати ідеали споживчого товариства.

Після служби з нагоди Вербної неділі патріарх Російської православної церкви Кирило Гундяєв сказав, що останнім часом людство розвивається не в тому напрямку, а піднесені ідеали пішли у людей на другий план, на периферію життя, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так глава РПЦ вважає, що нинішня пандемія покликана змусити людей задуматися про те, що не хлібом єдиним живе людина, замислитися над сенсом свого життя і про слабкість свою, так як трагічне завищення людських можливостей, що підкріплюється незаперечними досягненнями в науці і техніці, багатьох позбавили критичного погляду на самих себе.

Однак скорботи даються для того, щоб вони стали уроками життя, зазначив патріарх. "І ось якщо через подолання цієї скорботи ми станемо ближче до Бога, то ми безсумнівно переможемо і саму скорботу", – вважає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...