І запалають гігантські багаття: "Російські компанії змушені будуть спалювати нафту", - ЗМІ

За словами експерта, спалювати нафту за нинішніх цін компаніям дешевше, ніж знижувати видобуток.

Видобувники нафти у РФ не зможуть повністю продавати її за умов нинішнього цінового обвалу. Тож їм доведеться значну частину сировини просто спалювати. З такою заявою виступив російський економіст, директор "Інституту ЄАЕС" Дмитро Лепехін, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Міненерго (Росії - ред.) дало вказівку нафтовикам скоротити за травень видобуток нафти на 20%, і великі компанії, звичайно ж, змушені будуть консервувати багато родовищ. Що ж стосується дрібних нафтових компаній, то їм простіше дійсно спалювати нафту, ніж витрачати гроші спочатку на консервацію свердловин, а потім на відновлення видобутку. І це ще не найгірший варіант, оскільки найгірший полягає в тому, що в окремих випадках можливий злив нафти в місцеві озера і річки. Ситуація в Росії настільки безконтрольна, що я припускаю й такі наслідки", - зазначив він.

За словами Лепехіна, спалювати нафту в подібних випадках компаніям дешевше, ніж знижувати видобуток. "Зупинка однієї свердловини коштує від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - і цих свердловин тисячі і десятки тисяч. І навряд чи компанії, які найближчими місяцями ставатимуть банкрутами, підуть на такі витрати. Передбачається, що в "чорній" зоні сьогодні знаходиться не менше 130 компаній, загальний обсяг видобутої нафти яких становить 4% всієї російської видобутку. Саме їх, я думаю, зобов'яжуть спалювати свою нафту, хоча, ще раз повторю, проконтролювати організований відхід з ринку дрібних компаній дуже складно", - пояснив експерт.

"В Сибіру запалають гігантські багаття", - наголосив Лепехін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...