"Я навчу її розмовляти українською!": На фестивалі в Закарпатті спалахнув мовний скандал (відео)

У м. Берегово Закарпатської області під час фестивалю вуличної їжі та вина відвідувачка почала сварити продавчиню за те, що вона нібито не розуміє українську мову.​

Відео інциденту поширив у мережі очевидець Давид Чорний, який і за фільмував його на камеру телефону, передають Патріоти України.

“Прикро, що це може статися в 21 столітті в такій багатоетнічній зоні. Мені шкода, що її обслужили, сподіваюся, їй сподобається угорська їжа", – написав Давид Чорний.

Жінка, яка купувала випічку, образилась на те, що до неї звернулись угорською мовою. Туристка емоційно відреагувала, вигукуючи: "Я навчу її розмовляти українською!".

Перехожі намагались захистити продавчиню й заспокоїти жінку, яка, зі свого боку, обурено зауважила, що їй грубіянили. "Вони мені хамлять! Вона каже, що не розуміє української. Але я навчу їх говорити українською!" – сказала вона перехожим.

Та продовжила лаятися з продавчинею: "Я не знаю, де ви будете через пару років, може, ви будете в Угорщині, але поки що ви на території України".

Врешті-решт, продавчиня заговорила українською.

Відео активно прокоментували користувачі мережі, засуджуючи як одну, так і іншу сторону конфлікту:

"Просто туристи не можуть зрозуміти, що Закарпаття – багатомовна область, а жіночка напробувалася мало винця – і потягнуло її",

"Я ніколи не мав нічого проти інших мов. Але якоюсь мірою ця жіночка має рацію".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...