"Я не бачив додаткових рухів": Голова Верховної Ради пояснив, чому утримався під час введення санкцій проти каналів Медведчука

Разумков зазначив, що якщо мова йде про те, що санкції пов'язані з терористичною діяльністю, то відповідно до закону повинні бути підозри і затримання.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пояснив, чому вирішив утриматися під час голосування за введення санкцій проти народного депутата Тараса Козака та належних йому телеканалів NewsOne, Zik і «112 Україна», передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Політик пояснив, що таке рішення було прийнято в зв'язку з тим, що не було представлено додаткової інформації про фінансування тероризму. За словами Разумкова, перше засідання РНБО, на якому приймалося рішення про санкції проти Козака, відбулося без засідання як такого. «Це один з форматів - так званий письмове опитування. У пакеті документів був проект рішення, списки осіб, щодо яких це все вводиться, і то постанова Верховної Ради, яке було проголосовано ще в 2018 році. Додаткової інформації не було. Ні позиції СБУ, ні позиції інших учасників процесу я, на жаль, не знаю» - заявив Разумков.

Крім того, він додав, що якщо мова йде про те, що санкції пов'язані з терористичною діяльністю, то відповідно до закону повинні бути підозри і затримання. «Ну, вибачте, коли у нас по вулицях ходять терористи, ми не можемо на них просто дивитися. Поки що я не бачив додаткових рухів, і я зараз не про персоналії, я про підходи. Тому що персоналії можуть змінюватися, але головне, щоб не змінювався підхід», - пояснив свою позицію Разумков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...