"Я не хочу, щоб білоруси вмирали": Зеленський висловився про протести в Білорусі

Кращим варіантом глава держави бачить нове голосування з присутністю міжнародних спостерігачів, щоб результат був визнаний і білорусами, і світовою спільнотою.

Президент України Володимир Зеленський вперше докладно прокоментував ситуацію після виборів у Білорусі і закликав не допустити кривавого сценарію, передають Патріоти України з посиланням на Euronews.

Зеленський порівняв нинішню ситуацію в Білорусі і обстановку в Україні в 2014 році. «Я б не побажав їм тих же подій, що були у нас в 2014 році. Я не хочу, щоб білоруси вмирали, щоб їх вбивали або якогось іншого серйозного кровопролиття, викликаного урядом. Я не хочу цього, і тому я не бажаю білоруському народу такого ж сценарію», - заявив президент.

За словами Зеленського, він не буде давати поради білорусам, але вважає єдино вірним варіант з повторними виборами.
«Як мені всіх заспокоїти? Я б сказав: "Через місяць відбудуться нові вибори. Я буду в них брати участь. Хто хоче - беріть участь!". Я б запросив всіх міжнародних спостерігачів: німців, українців, росіян, казахів, азербайджанців, американців, французів - я б запросив всіх. І я б сказав білорусам: "Будь ласка, вибирайте кого хочете" ... Якби Лукашенко виграв - значить так, якщо хтось інший - значить хтось інший. І всі б заспокоїлися, без кровопролиття. Це було б чесно і увійшло б в історію», - пояснив свою позицію Зеленський.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...