"Я повірила в ангела-охоронця": Студенти згорілого Одеського коледжу розповіли нові подробиці про пожежу

Як розповіли студенти, сигналізацію ніхто не почув і ймовірно, вона просто не спрацювала. Планової евакуації теж не було, у всіх була паніка.

Студенти Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, який згорів 4 грудня, розповіли деякі деталі про те, що відбувалося в будівлі, коли сталася трагедія, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.

Студентка третього курсу Інна Савченко розповіла, що в момент пожежі вона була біля будівлі і коли побачила дим і полум'я, почала дзвонити куратору своєї групи. "Анна Леонідівна була в паніці. Вона кричала в трубку: "Ми в 15-м". І все. Пізніше я зв'язувалася з її дочкою, вона досі не може знайти матір. Там же ще не знайшли помічницю Ганни Леонідівни та вчителя з фінансів Наталю Третьякову. Кажуть, у момент пожежі вони втрьох знаходилися в кабінеті", - розповіла студентка.

Інна додала, що вранці в п'ятницю зібрали старост груп і повідомили, що навчання відновиться з понеділка. Всіх розкидають по інших корпусах, деяких, можливо, і по іншим навчальним закладам. Будуть і сесія, і іспити – все за графіком.

Викладач Вікторія Хмарська врятувалася, вона вистрибнула з вікна 4-го поверху і зламала ногу. Зараз вона знаходиться в лікарні. Її студент, Максим розповів, що вже відвідав її і вона тримається молодцем. "Я їздив до неї в лікарню провідати. Вона сказала, що одна з вчительок під час пожежі побігла по поверхах всіх рятувати. Але їй не вдалося вийти", - розповів Максим.

Студентка четвертого курсу Анастасія Ткаченко вважає, що її врятував ангел-охоронець, так як в той ранок їй не потрібно було на заняття. "У цей момент я повірила в ангела-хранителя, тому що в коледжі могла виявитися і моя група. Але нам треба було на третій парі, і коли підійшла до корпусу, він уже горів. Працювали лікарі-рятувальники. Ревли сирени. У мене був стан шоку. Я не до кінця розуміла, що відбувається, бачила обличчя викладачів і студентів, що ревіли. Розуміла: всередині залишилися люди. Постояла я недовго і пішла. Не можу на таке дивитися, дуже страшно", - зізналася Ткаченко.

Як розповіли студенти, сигналізацію ніхто не почув і ймовірно, вона просто не спрацювала. Планової евакуації теж не було, у всіх була паніка. Ті, хто перебував на верхніх поверхах дізналися про пожежу тоді, коли вже все горіло. У будинку всього два спуски, які ведуть до одного виходу. Вчителям і студентам довелося стрибати з вікон або спускатися по приставним трехколінним пожежним драбинам. Через нестандартну висоту стель пожежні драбини не могли дістати до вікон третього поверху, а автодрабина, як і пожежна машина не змогла заїхати у двір коледжу через вузьку арку.

На даний момент залишається невідомою доля ще 14 осіб: бухгалтера Наталії Тарасової, 68-річної Віри Соловей, бухгалтера Віри Котишевскої, співробітниці коледжу Олени Беженар, співробітника інституту мікробіології Бориса Александрова і його колеги Галини Іванович. А також студентів: Юлії Маркіної, Кирила Трофимчука, Людмили Чугунниковой і Катерини Пьяночкиної та інших.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...