"Я - Волноваха": П'ять років тому терористи "ДНР" розстріляли автобус з цивільними (фото, відео)

Російські терористи вбили на блокпосту під Волновахою 12 осіб. 7 жінок, серед них 14-річну дівчинку, і 5 чоловіків.

13 січня 2015 року під Волновахою на Донбасі терористи так званої "ДНР" обстріляли з "Градів" контрольно-пропускний пункт ЗСУ, передають Патріоти України.

Під удар потрапив рейсовий автобус. Загинули 12 людей.По блокпосту випустили близько сорока снарядів з РСЗВ БМ-21 "Град". Більшість із них впали на дорогу і навколишні поля, але один розірвався за 7 м від автобуса. Уламки ракети зрешетили автобус. На місці загинули 10 людей, 18 отримали поранення. Згодом ще двоє людей померли в лікарні.Російські терористи вбили на блокпосту під Волновахою 12 осіб. 7 жінок, серед них 14-річну дівчинку, і 5 чоловіків.

Список загиблих:

Шудикіна Ольга Миколаївна

Корнілова Інна Олександрівна

Старчак Лариса Іванівна

Коломоєць Роман Анатолійович

Моргасюк Тетяна Вікторівна

Моргасюк Олександр Олександрович

Поляков Владислав Олександрович

Гринник Марія Миколаївна

Казеко Наталя Михайлівна

Дуков Дмитро Вікторович

Лазуткіна Анастасія Володимирівна

Карпов Анатолій Іванович

Згідно з інформацією від Генштабу Збройних сил України, перед обстрілом окупанти скликали в окупований ними Докучаєвськ представників російських ЗМІ. Бойовики планували обстріляти блокпост з міста, змусивши ЗСУ завдати удар у відповідь по житлових кварталах. Це дало б можливість кремлівським пропагандистам учергове звинуватити Україну у "вбивстві мирних жителів Донбасу". І незабаром після обстрілу сайти терористів поширювали новину про те, що ДНР "накрили" блокпост. І тільки дізнавшись про масштаби скоєного злочину, поспішили звинуватити в цьому ЗСУ.Ввечері того ж дня п'ятий президент України Петро Порошенко у зверненні до народу порівняв трагедію під Волновахою з розстрілом редакції Charlie Hebdo в Парижі, який стався 7 січня того ж року. Незабаром після цього користувачі соціальних мереж запустили акцію "Я – Волноваха" (Je suis Volnovakha), за аналогією ізі французькою акцією Je suis Charlie, присвяченою пам'яті жертв паризького теракту. У багатьох містах України відбулися марші миру під назвою "Я – Волноваха". А Петро Порошенко під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі показав шматок корпусу автобуса, який постраждав внаслідок теракту, і закликав весь світ до боротьби з тероризмом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...