"Я втомилася склеювати розбиті вами чашки": Меркель і Макрон сильно посварились. Що відомо

Розлад може негативно відбитись на переговорах у "нормандському форматі".

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель посварилися на урочистому обіді, присвяченому 30-й річниці падіння Берлінської стіни. Про конфлікт Меркель і Макрона повідомило впливове американське видання The New York Times, передають Патріоти України.

9 листопада в Берліні святкували 30-ту річницю падіння Берлінської стіни. На заходи, присвячені цій події, були запрошені світові лідери, в тому числі Макрон. Однак його візит не задався. Джерела повідомили про сварку французького лідера з Меркель прямо на урочистому обіді.

Причиною конфлікту стала заява Макрона журналістам про "смерть мозку" у НАТО, а також критика дій влади США і Туреччини на війні в Сирії. Канцлер відчитала його за такі "радикальні" слова. "Я розумію ваше прагнення до руйнівної політики. Але я втомилася збирати осколки. Раз по раз мені доводиться склеювати розбиті вами чашки, щоб ми змогли сісти і разом випити чаю", - заявила вона. Макрон відповів на це: "Я не можу сидіти і вести себе так, ніби нічого не сталося".

Експерти вже говорять, що відносини Франції та Німеччини сьогодні знаходяться на гіршому рівні за довгі роки. Вони також вважають, що слова Макрона про НАТО на користь Кремлю, який відчайдушно бореться з розширенням Альянсу на схід.

Варто відзначити, що розлад між Меркель і Макрона стався напередодні нової зустрічі "Нормандської четвірки", де обидва будуть присутні. Відбудуться переговори по Донбасу 9 грудня у Парижі, і це буде перша зустріч президентів України і РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Є серйозні побоювання, що конфлікт лідерів Німеччини і Франції завадить домовленостям.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...