"Я зміг!": Український боєць після важкого поранення робить перші кроки (відео)

Боєць батальйону "Донбас" Євген Саленко після поранення був прикутий до інвалідного крісла. Сьогодні захисник України робить перші кроки самостійно, доводячи не тільки собі, а й оточуючим, що здатний на багато що.

"Я зміг!", - зробивши перші кроки, з неприхованою гордістю сказав Євген Саленко, боєць батальйону "Донбас" з позивним "Альпініст", який отримав важкі поранення під Широкино, через наслідки яких він довгий час пересувався за допомогою інвалідного візка. Кадри, на яких зображені перші самостійні кроки героя, зроблені ним після тривалого періоду майже повної нерухомості, розмістив в Twitter блогер "Позивний Колим", передають Патріоти України.

На відео помітно, що перші кроки даються бійцю ціною неймовірних зусиль. Але він все ж йде лікарняним коридором, бажаючи довести і собі, і всім іншим, що цей невеликий шлях, хоч і величезний успіх, але в той же час і початок довгого шляху, результатом якого буде можливість жити повноцінним життям.

У коментарях користувачі соцмережі захоплювалися мужністю і героїзмом бійця, його силою волі і духу. Писали, що показують це відео дітям, щоб у тих був приклад успішної боротьби з дуже несприятливими обставинами і перемогами над ними. І, зрозуміло, бажали Євгену Саленку якнайшвидшого одужання і міцного здоров'я на довгі роки, дякували за патріотизм і самовідданість.

Саленко - уродженець міста Кременчука. Він 25 квітня 2015 року в Широкино, захищаючи підступи до Маріуполя, в одному з боїв отримав важкі поранення в живіт і в голову. За його життя лікарі спочатку Маріупольського міськлікарні, а потім - госпіталю МВС із Дніпра боролися не один день. Врятувати бійця вдалося, але поранення (особливо - в голову) виявилися настільки серйозними, мозок був настільки пошкоджений, що Саленко протягом чотирьох років довелося заново вчитися керувати своїм тілом.

За свої бойові заслуги Євген Саленко нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою "За доблесну службу" та орденом "Єдність та воля".

"Привітання Герою, він крутий! Він молодець!", "Спасибі тобі, Євген. Тримайся! Ти переміг двічі", "Сльози на очах, це відео повинні подивитися всі", "Плачу, дивлюся і сльози ллються від щастя", "Герой, видужуй, спасибі тобі за міць духу і сильний приклад" , "Слава Україні, Євген видужуй", "Без гордості дивитися неможливо, низький тобі уклін Женя", "Це подвиг, до мурашок по шкірі", - пишуть в коментарях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...