Як Аваков сам себе "зробив": ЗМІ опублікували відео збройного конфлікту "Нацкорпуса" з поліцією

У Харкові стався конфлікт на території торгового центру "Барабашово"...

Відповідне відео опубліковано в Facebook, передають Патріоти України.

На кадрах видно, що, під час конфлікту правоохоронцям довелося застосувати спецзасоби, зокрема, балончики з газом.

Як раніше повідомляли ЗМІ, 7 червня сталася силовий конфлікт, в ході якого постраждало 9 осіб, крім того, був сильно побитий журналіст місцевого телеканалу Вадим Макарюк, після чого у потерпілого стався крововилив у мозок. Він у важкому стані знаходиться у відділенні інтенсивної терапії лікарні невідкладної допомоги.

Нацполіція порушила кримінальні провадження у ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як повідомила адміністрація ТЦ "Барабашово" 7 червня, стався силовий конфлікт між невідомими, які, за даними ЗМІ, є представниками "Нацкорпуса", підприємцем, ветераном АТО.

"Конфлікт стався вдень, група бійців "Національного корпусу" захопила магазин, який орендував підприємець, ветеран АТО. Речі були просто виставлені, коли орендар прийшов і його не пустили, він звернувся до ветеранських організацій, побратимам по медичну допомогу, адміністрація ринку викликала поліцію", - зазначає прес-служба торгового центру.

Як стверджує адміністрація ТЦ, представники "Нацкорпуса" не реагували на документи орендодавця і блокували вхід. Пізніше вони почали провокувати силовий конфлікт з ветеранами АТО із застосуванням арматури, тупих і колючих предметів.

"Це відбувалося в присутності знімальної групи харківських "Вістей Тріолан", але бійці "Нацкорпуса" напали на неї. У оператора, ймовірно, перелом носа, зараз вони в 4-й лікарні швидкої допомоги, адміністрація ринку надає допомогу постраждалим", - зазначає прес-служба ТЦ "Барабашово".

Там очікують, що правоохоронні органи втрутяться в ситуацію, будуть порушені кримінальні справи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...