Як і де знаходити дешеві авіаквитки, - тревел-блогерка (відео)

Поради для бюджетних перельотів.

Про це у своєму блозі розповідає мандрівниця, тревел-блогерка Ганна Бурлака, передають Патріоти України.

"Я хочу літати максимально дешево, як тільки можна. Подорожую я часто, протягом року роблю понад 30 перельотів. Тому економити, щоб подорожувати більше, — у моїх інтересах.

Як планувати подорож, щоб дешево купувати авіаквитки? Мої особисті підходи, якими я користуюся:

1. Якщо мати гнучкі дати, не мати прив'язки до сезону чи днів тижня, то варто передивитися всі дати та обрати найдешевший виліт та повернення. Коли я планую тривалу подорож, то користуюся саме цим правилом: спочатку шукаю та купую найдешевші квитки на Балі, в Намібію, на Фарери чи в Чилі. А вже потім ми з чоловіком підлаштовуємо під ці дати відпустку/відгули/закриття проєктів.

2. Якщо дати фіксовані, наприклад, відпустка у строго визначені дні тижня, то єдиний спосіб зекономити на квитках — купувати заздалегідь.

3. Завжди мати пару варіантів, куди хочеться полетіти. Можна зациклитися на тому, що хочеться на Канари. Але з різних причин ціни можуть бути високими: запізно почали шукати квитки або виліт у високий сезон, або період свят/канікул. Так можна сильно переплатити або не змогти дозволити собі квитки через високу ціну. Тому краще шукати, моніторити ціни, наприклад, на Канари та Кіпр і купити те, що дешевше. А наступного разу вже полетіти у друге місце, яке залишилося, плануючи купівлю перельотів завчасно.

Коли купувати авіаквитки, щоб придбати дешевше?

Порада: Якщо планувати подорож заздалегідь, від 3-6 місяців наперед, то часто регулярні авіалінії дешевше лоукостів.

У регулярних авіаліній купувати за 3-6 місяців.

У лоукост-авіаліній — від 2-х тижнів до 2-х місяців.

Ціни завжди вищі влітку, оскільки це — високий сезон та пора відпусток. А також ціни високі на свята, під час канікул в школах (в Європі).

В низці країн міжсезоння та зима доволі теплі, а ціни на переліт та проживання набагато дешевші: Кіпр, Португалія, Іспанія (особливо Канарські острови), Мальта, Ізраїль.

Чи правда, що у вівторок ціни дешевше: так і ні. У вівторок відбувається перерахунок курсу валют. Якщо валюта виросла, виростуть і квитки.

Що обрати: лоукости чи регулярні авіалінії?

Відповідь проста - купуємо те, що дешевше, уважно враховуючи наступні умови.

Треба зважати, скільки потрібно доплатити за ручну поклажу чи багаж у лоукостів. У багатьох лоукостів ручна поклажа на 8-10 кг розміром 55см*40см*20см входить у вартість базового тарифу (Ernest, Pegasus, Vueling, EasyJet, Eurowings, AirAsia та ін.). А ось у найбільш популярних в Україні Wizzair та Ryanair — не входить.

Треба зважати, в які аеропорти прилітає рейс. Є низка аеропортів, які настільки далеко знаходяться від міста, що трансфер виходить надзвичайно дорогим. Аеропорти, з якими треба бути обережними при плануванні: Лондон Лутон, Меммінген (Мюнхен), Париж Бове, Осло Торп, Стокгольм Скавста, Ейндховен (Амстердам), Барселона Жирона, Франкфурт Хан, Шарлеруа (Брюссель), Дюссельдорф Веце, Венеція Тревізо. Трансфер з таких аеропортів коштує від 14 до 27 євро в один бік. З такими цінами переліт вийде не дуже бюджетним.

Лоукости найбільш вигідні на короткі відстані, оскільки мають базовий рівень комфорту. До певної міри ми можемо потерпіти переліт на 5-6 годин, наприклад, до Дубая чи на Канари, але без їжі, без води та без відкидного сидіння це дійсно не надто комфортно.

Якщо купувати переліт з пересадкою лоукостами (наприклад, зі Львова в Осло через Краків на Ryanair), то варто зважити, що за ручну поклажу потрібно буде заплатити на кожному рейсі. Також важливо пам'ятати, що лоукост-авіакомпанії не забезпечують стикування рейсів, тобто вони не чекають на рейс, що запізнюється, та не надають безкоштовно наступний рейс. Якщо запізнитися на пересадку, то відповідальність повністю на пасажирі.

Лоукости літають не щодня. Якщо мати фіксовані дати, то у потрібні дні тижня може не бути рейсів.

Де дешевше купувати квитки лоукост-авіаліній?

1. На офіційних сайтах лоукостів завжди будуть найдешевші ціни. Лоукости не співпрацюють з турагентами, тому на інших ресурсах не буває знижок на такі перельоти.

2. Якщо мати гнучкі дати, то найзручніше скористатися розділом "Пошук тарифів" на сайтах Wizzair чи Ryanair.

3. Якщо шукати переліт лоукостами з пересадкою, то ідеально шукати на сайті Kiwi. Його було створено саме для пошуку лоукостів та пошуку найдешевших маршрутів для перельотів.

3. Що важливо, Kiwi дає гарантію на пересадку: якщо запізниться літак чи не встигнути пройти прикордонний контроль, Kiwi підбере інший рейс. Хоча тут я дуже раджу все одно не купувати квитки на лоукости з пересадкою менше 2-х годин, адже дійсно можна не встигнути пройти прикордонників. Навіть якщо Kiwi підбере наступний рейс, настрій все одно буде зіпсовано.

Де дешевше купувати квитки на регулярні авіалінії?

Тут краще скористатися пошуковиком-агрегатором. Оскільки регулярних авіаліній та їхніх рейсів в рази більше, то агрегатори підбирають найдешевші варіанти серед сотні, а також моніторять ціни від турагентів, які іноді дають власні знижки.

Найбільш зручними пошуковиками для мене є: Skyscanner та Momondo. Найчастіше я користуюся першим, оскільки там є зручна функція "Найдешевший місяць" та пошук по цілому місяцю, який потрібен.

Коли знайшла квиток на Skyscanner чи Momondo, я додатково перевіряю ціни на сайті авіаліній — може бути дешевше.

Якщо хтось з агентів (Trip.ua, eDreams, OneTwoTrip, tickets.ua) дає знижку, то купую у них, перед тим перевіривши надійність агента: важливо, щоб рейтинг показника "Точність цін" був високий.

Як знаходити акційні авіаквитки: 250$ в Азію чи 360 євро в Африку?

Щоб купувати акційні авіаквитки, важливо бути гнучким в датах. Акції часто не передбачувані, тому і дешеві.

Щороку авіакомпанії, що літають в Азію, роблять великі розпродажі у серпні та вересні. Якщо планувати подорож у Таїланд, Шрі-Ланку, Малайзію, Індонезію на осінь, зиму чи весну, то варто полювати на квитки у серпні-вересні.

На свій день народження — день заснування авіакомпанії завжди є знижки 30-50%.

Найчастіше знижки роблять лоукости. Wizzair додатково має власний клуб лояльності Wizzair Discount Club — членство на рік окупається вже з 4-им перельотом та діє на 2-х людей. Коли Wizzair робить розпродаж, то для членів клубу застосовуються дві знижки.

На Чорну п'ятницю, 8 березня та Великдень також бувають знижки до 30%."


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...