"Як комунізм піде в минуле": У РПЦ назвали умову для поховання Леніна

Тіло Леніна знаходиться в усипальниці в центрі Москви з 1924 року.

У Російській православній церкві виступають за те, щоб прибрати тіло Володимира Леніна з мавзолею на Красній площі в Москві та поховати його. Однак РПЦ підкреслює, що діяти в цьому питанні потрібно обережно і називають умову, за якої це можна буде зробити, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Я не сумніваюся в тому, що рано чи пізно тіло цієї людини буде поховано. Інша справа, коли це станеться, за яких обставин це станеться», – сказав глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Іларіон. Він називає Леніна зрадником батьківщини та вважає, що за звичайними законами таку людину слід було б судити.

Одночасно священнослужитель визнає, що для своїх послідовників Ленін ще залишається святинею. «А якщо зараз тіло Леніна буде винесено з мавзолею, то це буде зазіхання на віру тих людей, для яких тіло Леніна залишається святинею», – вважає він. Іларіон вірить, що поховати його можна буде тільки після того, як комуністична ідеологія піде в минуле.

Говорячи про саму будівлю мавзолею, архієрей нагадав, що вона залишається пам’ятником архітектури і її потрібно залишити, а всередині він запропонував організувати музей масових репресій.

Згідно з даними недавнього опитування, більшість росіян (40%) оголосили, що тіло Леніна треба якомога швидше поховати, ще 17% вважають, що це потрібно зробити, коли не стане покоління, для якого Ленін шанована людина. При цьому п’ята частина респондентів (22%) виступили за те, щоб залишити тіло в мавзолеї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...