Як не заразитися коронавірусом через найбільш забруднені предмети: Поради експерта

Коронавірус SARS-CoV-2 здатний жити на металі і пластику до трьох днів. Чи означає це, що потрібно дезінфікувати телефон, ключі та готівку?

Протягом дня людина контактує з величезною кількістю бактерій і вірусів, деякі з них є збудниками небезпечних інфекційних хвороб. Однак навіть в умовах пандемії коронавіруса SARS-CoV-2 фахівці не рекомендують дезінфікувати все на своєму шляху, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

Чому для профілактики досить миття рук?

На це питання відповів Стівен Бергер — співзасновник Глобальної мережі з інфекційних хвороб і епідеміології в Ізраїлі. Доктор Бергер акцентує на тому, що для інфікування коронавірусом необхідно потрапляння SARS-CoV-2 до рота, носа або очі. І щоб цього не сталося, потрібно мінімізувати контакт рук і обличчя. Крім того, має сенс частіше протирати антисептиком мобільний телефон. А ось панічно мити з милом гаманець, банківські картки та монети не варто — досить продезінфікувати руки після повернення додому.

«Щодня ми буквально купаємося в бактеріях, — зазначає Стівен Бергер. — Нас оточують патогени — вони на книжкових полицях, смартфоні, окулярах і в повітрі.

Але основна небезпека як і раніше виходить від рук. Взявши потенційно заражений предмет, ви повинні помити руки, а не підносити їх до обличчя, брати їжу і т. і. «

Небезпека зараження Covid-19 через предмети є, оскільки вірус дійсно здатний жити поза тілом людини досить довго. Доторкнувшись до предмета, з яким раніше контактувала інфікована людина, можна захворіти. Але хороша новина в тому, що ретельно вимивши руки, можна мінімізувати ймовірність зараження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...