"Як Новий рік зустрінеш...": Як залучити гроші в новорічну ніч - корисні поради

Зустрічати Новий рік 2021 із порожніми кишенями – табу: практичний і розважливий Бик такого не оцінить.

Новорічна ніч закладає основи на весь 2021 рік уперед. Звідси і прислів'я про "як Новий рік зустрінеш..." Тому і намагаються люди схопити удачу за хвіст саме в ніч із 31 грудня на 1 січня, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Після важкого високосного року Щура люди потребують надії. І саме цю надію на краще і додаткову впевненість у собі і дарують прості і недорогі обряди і ритуали на Новий рік – по суті, ще одна традиція свята.

В першу чергу народні прикмети на новорічну ніч диктують, у чому зустрічати Новий рік 2021: нічого червоного, а в ідеалі – лише біле і сріблясте.

А астролог Рената Раєвська йде далі - і радить у новорічну ніч доповнити наряд сріблястою сумочкою або гаманцем. І тоді гаманець у новому році у людини пустувати ніколи не буде.

Якщо на сумочку витрачатися не хочеться – то досить покласти грошову купюру в кишеню, радять грошові прикмети на Новий рік. "Зустрічати Новий рік 2021 із порожніми кишенями – табу: практичний і розважливий Бик такого не оцінить".

Замість купюр іноді кладуть монетки. Є навіть обряд на Новий рік на монети: кладуть по монетці в кожну кишеньку і читають спеціальне замовляння. Їх існує кілька:

  • О, зимушка, додай мені розуму. Достаток даруй, медяк та гривні. Щоб у грошах потопати, в Новий рік не голодувати. Хай буде так. Амінь!
  • Виблискують монетки, монетки дзвенять. Все більше і більше їх у мене, звідки не чекаю, я дохід отримую, гроші на рахунку моєму прибувають! Амінь. Амінь. Амінь.
  • Новий рік настає, гроші, удачу йбагатство в моє життя несе. Слово міцно і до мене ліпко. Амінь.

Є й інші грошові прикмети на Новий рік 2021:

  • потрясти гаманцем із грошима під бій курантів;
  • покласти під килимок біля вхідних дверей монету - щоб кожен гість, наступаючи на килимок, ділився часткою свого везіння;
  • посипати поріг сіллю - щоб відігнати злидні;
  • посадити іграшку-символ року (бика або корову) за новорічний стіл як гостя - з повним блюдцем їжі й яскравим мішечком із грошима поруч;
  • під бій курантів обсипати себе і гостей рисом або іншим зерном (як роблять на весіллях) – для залучення грошової енергетики;
  • заховати монету в затишному місці під бій курантів і не чіпати її протягом року – теж для залучення грошової енергетики в дім.

Є і спеціальні шепотки але Новий рік:

  • Новий рік славний настає, удачу велику мені обіцяє. Буду я в усьому процвітати, нещасть і прикрості не знати. Буде за той рік віддано добре солодке вино - теж проговорюється під бій курантів та запивається вином або шампанським;
  • Монетки щасливі, на волю летить, мені за те сторицею поверніть. Щоб удача мене не минула та багатство з кожним днем приростало - і викинути у вікно першу здачу, що отримали в новому році.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...