Як окупанти з дітей "російську людину" роблять, - біженець з "ЛНР" (відео)

У школах окупованого Луганська замість історії України вивчають історію Російської імперії і Радянського Союзу

18-річний Кирило Самоздря, який народився і виріс у Луганську, після переїзду до Києва розповів, як пропаганда змінює дітей на окупованому Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Коли почалася війна хлопцю було 12 років. Кирило бачив зміни шкільної системи, провів юність у реаліях комендантської години і відпочивав у дитячих таборах, де вчили збирати автомат.

"Почалися спочатку плавні, а потім дедалі більш зухвалі зміни в освітній програмі. Замість історії України у нас з'явилася "історія вітчизни". Ми, по суті, вивчали історію Російської імперії і Радянського Союзу. Взагалі без подій, які відбувалися в Україні. Я нічого не знав про Голодомор, про УПА", – зазначив він.

Самоздря вчився у ліцеї із економіко-правовим ухилом і, крім економіки і права, у них іще була обов'язкова стройова підготовка.

"Мої однокласники здавали залік на збирання автомата і робили листівки для "ополченців" на класній годині", – згадує юнак.

Програма дитячих таборів з якоїсь розважальної, просто спрямованої на відпочинок дітей, перетворилася на пропаганду мілітаристської російської повістки.

"Всі діти ділилися на секції: секцію журналістики, секцію МДБ ("Міністерство державної безпеки", – ред.), секцію МВС. У них була своя програма, за якою вони весь період у таборі займалися якимись речами, знову ж, із проросійським ухилом", – наголосив Кирило.

Замість дискотек дітей вчили танцювати вальс, мовляв, ось "російські люди танцюють вальс, а весь інший тупий неосвічений некультурний світ танцює щось примітивне".

"Спортивні секції перетворилися у секції із початкової військової підготовки. Ми, буквально, розігрували сценки: хтось був "українським агресором", а хтось "ополченням ЛНР" і на якихось сутичках у нас будувалася картина того, що відбувається в Україні", – додав він.

За словами Самоздрі, після виїзду з окупації йому часто говорили, що він "ніби з Північної Кореї приїхав".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...