Як перевіряють бронежилети, перш ніж відправити їх у війська, - показали в Міноборони (відео)

Показати випробування вирішили після заяви глави ДБР Романа Труби, що 3 з 5 бронежилетів, що закуповуються міністерством, прострілюються.

У Міноборони показали, як перевіряють бронежилети перш ніж відправити їх у війська. Цього разу примірник для балістичної експертизи обирали журналісти, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Минулого тижня слідчі провели обшуки у військових. Глава ДБР Роман Труба заявив, що на фронт планували відправити неякісні засоби захисту. У Міноборони пояснюють: замовили цього року 20 тис., вже прийняли 11 тис. До якої саме партії ДБР висуває претензії та на якій підставі, не знають.

Журналісти показують, який бронежилет взяти на експертизу. Перевіряється комплектація, маркування і вага виробу. Після цього контрольний примірник пломбується.

Обраний бронежилет везуть до Києва в сертифіковану лабораторію в Національному університеті оборони ім. Черняховського. Цього разу опломбований примірник супроводжують журналісти. Після огляду одну частину бронежилета одразу несуть в тир. На міцність випробовують патронами для пістолета Макарова та снайперської гвинтівки Драгунова.

Другу частину бронежилета ставлять на дощування. Його проводять протягом години з одного боку, і ще п'ять хвилин з іншого.

Випробування дощуванням за стандартом проводять раз на два роки, кажуть у Міноборони. Його продемонстрували журналістам, оскільки в ДБР заявляли, що саме мокрий бронежилет прострілюється. Річ у тому, що його захисні властивості можуть зменшуватися в мокрому стані.

Інформації про трагічні випадки на фронті через неякісні бронежилети у Міноборони немає.

Через розслідування ДБР Міноборони може приймати бронежилети на склади, але поки не може постачати їх до війська.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...