Як Рая з Максимом збитки ділитимуть? За затримку поставки китайської вакцини від коронавірусу за скандальним контрактом українську "прокладку" оштрафують

Вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech мала надійти до України 6 березня.

Україна оштрафує компанію "Лекхім" за затримку із постачанням вакцини від COVID-19, розробленої китайским фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Про це заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко повідомив Reuters, передають Патріоти України.

"Вони точно не дотримуються заявлених термінів... Будуть штрафи, які вказані в контракті", - наголосив посадовець. За його словами, рішення щодо надання дозволу на екстрене використання препарату від Sinovac в Україні досі не ухвалено.

Україна погодилася купити 1,9 мільйона доз Sinovac і розраховувала отримати перші 700 тисяч доз впродовж місяця після затвердження вакцини в Китаї 6 лютого. Однак український постачальник звернувся до уряду із проханням перенести поставку на квітень. Запит було відхилено.

У "Лекхім" відмовилися коментувати ситуацію, запевнивши, що перша партія китайської вакцини від коронавірусу прибуде в Україну 15 березня.

Іващенко не уточнив, яка сума стягнення загрожує імпортеру, втім, за даними видання, уряд має право оштрафувати "Лекхім" на 0,1% від вартості вантажу за кожен день прострочення.

Раніше повідомлялося, що вакцина CoronaVac, яка виробляється китайським фармвиробником Sinovac Biotech, має надійти до нашої країни до 6 березня.

На початку січня у громадській організації «Пацієнти України» заявили, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов самостійно призначив компанію «Лекхім» для закупівлі китайських вакцин проти коронавірусу, а інших виробників він заблокував. Власником обраної фармкомпанії є Валерій Печаєв — соратник Раїси Богатирьової, міністерки охорони здоров’я часів Януковича.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...