Як українського президента принц Абу-Дабі приймав (фото)

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою 14-15 лютого перебувають з офіційним візитом у Об'єднаних Арабських Еміратах.

У межах офіційного візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента, передають Патріоти України.

"На сьогодні ми маємо вивести на новий рівень наші економічні відносини. Наші народи мають багато контактів, більш дружніми та теплими мають бути й економічні контакти. Впевнений, що ми разом можемо розробити сучасні великі проекти", – сказав глава Української держави.

Володимир Зеленський і Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян

Під час переговорів також відзначили, що обидві країни мають потенціал, щоб у найближчі п’ять років збільшити товарообіг у декілька разів.

"Сторони детально зупинилися на питанні продовольчої безпеки. Володимир Зеленський відзначив, що Україна й надалі залишатиметься надійним постачальником і гарантом продовольчої безпеки не лише ОАЕ, а й інших країн регіону. Існують усі можливості для інтенсифікації агроінвестицій в Україну та збільшення таким чином експорту української аграрної продукції у десятки разів", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Обговорювалися також питання співпраці у сферах енергетики та інфраструктури, військово-технічну співпрацю й зупинилися на конкретних спільних проектах, які вже реалізуються.

"Наші відносини виходять на новий якісний рівень", – зазначив Зеленський.

Було порушено і теми науково-технічного співробітництва, співпраці у сфері штучного інтелекту та спільного дослідження космосу.

Зеленський поінформував про динаміку реформ в Україні, зокрема, про земельну реформу та законодавчу базу щодо захисту іноземних інвестицій. Загалом було домовлено про суттєву інтенсифікацію міжурядових відносин.

Проблематика протидії поширенню коронавірусу та мінімізації негативного впливу пандемії також була у фокусі уваги лідерів двох країн. Зеленський подякував шейху за надану Україні гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19 і домовився про подальшу співпрацю у цій сфері.

"Зустріч відбулася у теплій атмосфері. За її результатами було підписано низку двосторонніх документів", - зазначили в ОП.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...