Як українці ставляться до РФ, а росіяни - до України (інфографіка)

39% українців хочуть закриття кордону з РФ.

В Україні в лютому 2021 року добре ставилися до Росії 41% українців, погано - приблизно стільки ж - 42%. Як свідчать дані опитування Київським міжнародним інститутом соціології, у порівнянні з вереснем 2020 ситуація суттєво не змінилася, передають Патріоти України.

Своєю чергою, за даними опитування «Левада-центру», на території РФ добре ставилися до України 54% населення, погано — 31%. У порівнянні з попередньою хвилею опитування (серпень 2020) ставлення до українців покращилося.

Також зазначається, що незалежність України від Росії підтримують 88% українців і 80% росіян, об’єднання України з Росією бажають 7% українців і 17% росіян.

Кількість українців, які бажають закритих кордонів з Росією, становить 39% (а росіян – 23%), в той час, як кількість тих українців, хто бажає незалежних відносин, але без кордонів і митниць, складає 49% (а росіян – 57%).

Що відомо про опитування

  • Київський міжнародний інститут соціології упродовж 5-7 лютого 2021 року провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус». Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2005 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.
  • У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на контрольованій українською владою території.
  • Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.
  • «Левада-центр» проводив опитування за репрезентативною вибіркою населення Росії, 1601 осіб у віці 18 років і старше, в період 18-24лютого 2021 року методом особистого інтерв’ю.
  • Статистична похибка при вибірці 1601 осіб (з імовірністю 0,95) не перевищує: 3,4% для показників, близьких до 50%, 2,9% - для показників, близьких до 25% / 75%, 2,0% - для показників, близьких до 10% / 90%, і 1,5% - для показників, близьких до 5% / 95%
  • Методологічне зауваження. Цього разу опитування не є повністю еквівалентними, бо в Росії дослідження проводилося методом особистого (face-to-face) інтерв’ю, а в Україні – методом телефонного опитування. Крім того, методом телефонного опитування проведено лише останні два наших дослідження – вересень 2020 і нинішнє (лютий 2021), а всі інші дослідження проведені методом F2F інтерв’ю. «Тому ми не знаємо, чи дійсно ми маємо падіння позитивного ставлення українців до Росії чи це пов’язано з переходом на телефонні опитування», - додали в КМІС.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...