Як уповільнити старіння: Вчені з'ясували, який фактор найсильніше впливає на процес

В ході експерименту вони вивчали три різних ознаки біологічного старіння...

Жорстоке поводження або насильство в дитинстві швидше запускає в дорослому віці біологічне старіння тіла. Про це повідомляє офіційне видання Американської психологічної асоціації, передають Патріоти України.

Дослідження провели фахівці зі Стенфордського і Гарвардського університетів.

В ході експерименту вони вивчали три різних ознаки біологічного старіння - раннє статеве дозрівання, клітинне старіння і зміни в структурі мозку. Травматичне вплив дитячих років виявилося пов'язано з усіма трьома.

"Вплив несприятливих факторів в дитинстві є потужним провокатором негативних наслідків для здоров'я в більш пізньому віці. Це викликає не тільки проблеми психічного здоров'я - депресію і тривожність, а й фізичного - серцево-судинні захворювання, діабет і рак", - розповіла старший автор дослідження Кеті МакЛафлін, доктор філософії та ад'юнкт-професор психології Гарвардського університету.

За словами вченого, на наступному етапі досліджень вчені намагатимуться зрозуміти - чи здатні психосоціальні втручання уповільнити цей патерн прискореного біологічного старіння.

"Якщо це можливо, ми зможемо запобігти багатьом довгострокові наслідки для здоров'я, пов'язані з ранніми життєвими негараздами", - заявила МакЛафлін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...