Як в Європі: Українцям хочуть дозволити вивчати правила дорожнього руху без автошкіл

Зараз в автошколах садять за кермо всього через 2 тижні після початку навчання.

В Україні можуть з'явитись істотні зміни в процесі отримання водійських прав. Відповідний законопроект №2201 внесли 5 народних депутатів від фракції "Слуга народу", повідомляється на сайті Верховної Ради, передають Патріоти України.

В першу чергу українці зможуть вивчати правила дорожнього руху самостійно, тоді як зараз навчання необхідно проходити в спеціалізованих школах.

За словами авторів законопроекту, така практика добре зарекомендувала себе в ряді європейських країн. До того ж, змушення ходити в автошколи порушує права окремих категорій громадян, наприклад, жінок в декреті.
А ось починати практичні уроки водіння на дорогах загального користування українці зможуть тільки після успішного проходження теоретичного тесту. У разі провалу, ті з учнів, хто вивчав правила самостійно, зможуть пройти повторний тест тільки через 3 місяці.
Ця зміна здається цілком логічною. Адже зараз в автошколах садять за кермо всього через 2 тижні після початку навчання, коли більшість учнів не знають навіть знаки дорожнього руху.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...