Як у Швейцарії: У лісі на Донеччині створюють "Стежку здоров'я" для прогулянок босоніж

Подібні стежки популярні в Німеччині, Швейцарії та в інших країнах...

Створення «Стежки здоров'я» розпочато на території еколого-розважальної стежки «Лісове намисто» в Ямпільському лісництві Лиманського району, - передають Патріоти України з посиланням на видання Лиманская сторона.
«Стежка здоров'я» - своєрідний оздоровчий ритуал для стоп ніг, на яких знаходиться 72000 нервових закінчень. Тому проходити стежку необхідно босоніж. Для створення ефекту масажу при будівництві стежки використовуються всі природні матеріали: бруси, галька, великі камені, черепашки, каштани, шишки, пісок, вода і ін.
Відзначається, що подібні стежки популярні в Німеччині, Швейцарії та в інших країнах. Ідею створити стежку в Лиманському районі запропонував начальник Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко.
Проект реалізується в рамках щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», участь в ньому беруть колектив Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства та працівники Краснолиманського, Ямпільського та Дробишевського лісництва ДП «Лиманський лісгосп».
Офіційне відкриття «Стежки здоров'я» планується в квітні цього року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...