Як вчителям захиститися від COVID-19, - Комаровський

Лікар упевнений, що в музичних школах повинні бути прозорі екрани між педагогом і учнями, і вимагати їх установки від керівництва – абсолютно нормально.

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, що від інфікування коронавірусом COVID-19 вчителів під час спілкування з учнями можуть захистити прозорий екран, інтенсивне провітрювання і респіратори з достатнім ступенем захисту. Таку відповідь він дав на своєму сайті дочці 60-річної вчительки, яка працює в музичній школі, передають Патріоти України.

За його словами, в цій ситуації ризик інфікування максимальний, якщо у людини є вірус, оскільки під час співу голосові зв'язки сильно напружуються. "Зрозуміло, що діти – це не найголовніший суб'єкт поширення коронавірусу, але якщо людині за 60, і цій людині постійно кричать в обличчя різні люди, то ризик зараження і виникнення потім ускладнень дуже високий", – уточнив лікар.

У цій ситуації Комаровський упевнений, що в музичних школах повинні бути прозорі екрани між педагогом і учнями, і вимагати їх установки від керівництва – абсолютно нормально. "Ну і, звичайно, рівень захисту респіраторів fpp2, як мінімум", – додав доктор.

Також він наголосив на важливості інтенсивного наскрізного провітрювання приміщень між заняттями. "Я не дуже знайомий із технологією навчання співу, але мені здається, що в найближчі пару місяців цілком можна навчати дітей вокалу і на свіжому повітрі. Це теж значно зменшить ризик інфікування", – зазначив Комаровський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...