Як виглядали дівчата в СРСР і США в 1980-х роках (фото)

Як відомо, саме в другій половині 80-х, в період "перебудови" економіки, досяг свого піку товарний дефіцит в СРСР.

У мережі показали, як виглядали дівчата в США в 1980-х роках і порівняли їхній одяг з одягом дівчат в СРСР у ті самі часи. Так, на фото, яке опублікував Telegram-канал "Дев'яності", позують дві дівчини на тлі заповнених товарами полиць магазину, передають Патріоти України.

"Фотографія американських дівчат кінця 80-х років. Зверніть увагу, як вони одягнені та що полки забиті різним товаром. У той час як у Росії за джинсові штани пробивали голови, і стояли годинні черги за ковбасою", – йдеться в підписі до знімка.

Дівчата в США, 80-ті роки

Як відомо, саме в другій половині 80-х, в період "перебудови" економіки, досяг свого піку товарний дефіцит в СРСР. Спроба вирішити проблему шляхом скасування державної зовнішньоторговельної монополії в 1987 році дала зворотний ефект, спровокувавши безпрецедентний масовий вивіз товарів за кордон. Так, товари народного споживання, призначені для роздрібної торгівлі, вивозилися з країни вагонами.

У результаті дефіцитними в кінці 1980-х в Радянському Союзі виявилися м'ясо, варена ковбаса, кава, какао, згущене молоко, вершкове масло, шоколад, імпортні та вітчизняні фрукти, сигарети, алкоголь, одяг, туалетний папір, ліки, меблі, побутова техніка, автомобілі та багато інших товарів.

Дівчата в СРСР в 80-х роках

Як одягалися в СРСР в 80-х

Мода СРСР 80-х

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...